Energie? Ne, nejvíce nám chybí hodnoty, vzkazuje Laudát

11.09.2022 13:33 | Ze sítí

František Laudát odmítl prezidentskou kandidaturu generála Petra Pavla. Ten byl podle něj součástí „domácí páté kolony“. Prezident podle něj musí společnosti dávat morální hodnoty, které jí nyní chybějí více, než nějaké energie.

Energie? Ne, nejvíce nám chybí hodnoty, vzkazuje Laudát
Foto: laudat
Popisek: František Laudát

Františku Laudátovi se líbila slova odboráře Středuly k ambicím „exbolševika Dlouhého“ do vedení ČNB, že bychom se konečně měli posunout dál. „Měli bychom se začít bolševického haraburdí konečně důsledně zbavovat, jinak se z kruhu morálního marasmu nikdy nedostaneme a špatně to v naší zemi dopadne,“ nabádá.

A totéž podle něj platí pro prezidentskou kandidaturu bývalého důstojníka Československé lidové armády Petra Pavla.

U prezidenta to podle bývalého poslance TOP 09 platí dvojnásob – roli prezidenta totiž musíme vnímat v rovině etické.

„S energetickou krizí se vyrovnáme, otázkou je, jak dlouho to bude trvat a jak dlouho nám to bude dělat zářez na naší životní úrovni. Dopady klimatických změn v naší zemi umíme mírnit, přizpůsobovat se jim, je to otázka peněz a společenských priorit. Česká společnost má největší problém s krizí hodnot,“ napsal Laudát.

Absence etiky a víry ve vyšší smysl života podle Laudáta vedla v této zemi k pouhému „materiálnímu přežívání“. „Asi se shodneme, že dnešní česká planina je v tomto horší, než nejhorší úhor,“ varuje. A změnit to musí ti, kteří jsou denně na očích.

„Tam, kde lidé nemají vlastní názor, svoje ukotvení, tam se otevírá pole pro demagogy, lháře, hulváty, manipulátory a podvodníky,“ pokračuje Laudát.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Čímž se vrací ke generálu Pavlovi. „Vstoupit po roce 68 do KSČ znamenalo souhlasit s okupací Československa, být součástí domácí páté kolony, která udržovala vynucenou legitimitu této okupace, znamenalo to smíření se se zvěrstvy komunistů v padesátých letech, s činností domovních důvěrnic a uličních organizací KSČ, které šmahem ničily tužby tisíců mladých lidí po vzdělání a znamenalo to toleranci střílení lidí na hranicích, kteří tento ráj ‚rudých násilníků‘ chtěli opustit,“ vzpomíná.

A připomíná, že máme zákon, že předlistopadový režim byl zločinný. „Všem předlistopadovým bolševikům, kteří se ze svého selhání všelijak vykrucují, bych vzkázal věky ověřenou pravdu – každý i v nejhorší totalitě může žít tak, aby to jednou nemusel řešit se svým svědomím,“ rozohnil se bývalý poslanec.

Kdo říká, že Pavel je alespoň lepší než Babiš, tak podle Laudáta hazarduje s naší budoucností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…