Erik Best dal za pravdu Zemanovi. A přidal smutný příklad

24.10.2013 9:58

Zajímavý příběh nadnárodní společnosti, která se chystá využít benevolence našich orgánů, když už ji všude jinde kritizují pro svérázný přístup k zaměstnancům, ukázal na blogu The FleetSheet komentátor Erik Best. Při té příležitosti pochválil prezidenta Miloše Zemana, který nedávno před takovými praktikami varoval.

Erik Best dal za pravdu Zemanovi. A přidal smutný příklad
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Erik Best připomíná slova prezidenta Miloše Zemana, který při návštěvě Ukrajiny uvedl, že by se ČR měla stát opět průmyslovým centrem. Prezident při té příležitosti rýpl do těch, kteří zavrhují průmysl a upřednostňují sektor služeb.

V ten samý den si Best přečetl prohlášení společnosti Amazon, která chce v Praze a Brně vybudovat velkosklady, které vytvoří celkem deset tisíc pracovních míst. Než prý začneme jásat, měli bychom si zjistit, že Amazon hledá útočiště v ČR především proto, že v jiných zemích, zejména v Německu, se svérázný přístup této společnosti k zaměstnancům setkává s rostoucí kritikou. Zato u nás volnější odborová pravidla dávají podobným praktikám volnější pole působnosti.

Celá glosa Erika Besta ZDE

Společnost Amazon je také celosvětově známá jako mistr daňové optimalizace. Čeští zaměstnanci tedy budou za nízkou mzdu vyřizovat objednávky účetně evidované v Lucembursku. České daňové orgány tedy ostrouhají. „Zeman má pravdu, že to není nic, nad čím bychom měli jásat,“ uzavírá komentátor Best.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…