Erik Best se zhrozil nad slovy ministra Hermana o "uprchlících, kteří prolomí naše brány"

21.12.2016 16:03

Nad slovy ministra kultury Daniela Hermana, která pronesl pro časopis Týden, se na webu Fsfinalword.cz zamýšlí americký novinář dlouhodobě žijící v Česku Erik Best.

Erik Best se zhrozil nad slovy ministra Hermana o "uprchlících, kteří prolomí naše brány"
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Jsme privilegovanými držiteli pasu Římské říše, řekl Herman pro časopis Týden, a za branami je velké množství lidí, kteří chtějí dovnitř. Herman si myslí, že pokud budeme pokračovat současným způsobem, lidé za branami je dříve nebo později prolomí. Vezmou si, co budou chtít, a vůbec se s námi nebudou bavit, jestli chceme nějakou symbiózu.

  • Celý text je ZDE

Řešením je podle Hermana pozvat za hradby ty, kteří jsou kompatibilní s našimi hodnotami. Ty, kteří na hradby klepou a neprolamují je. Herman dodal, že jestliže my nastavíme pravidla, protože jsme tady doma, máme šanci se spolupodílet na budoucnosti Evropy.

Best poděkoval Hermanovi za upřímnost. Zeptal se jej ale, zda na něco nezapomněl. „Co ti za hradbami, kteří kompatibilní nejsou?“ ptá se Best a hned si odpovídá: „Ti tam budou pořád a k jejich prolomení budou mít stále blíže. Anebo to chcete?“ ptá se Erik Best závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…