Estébácká kreaturo. Politik ODS, který prvně vynesl zprávu o pískotu na Andreje Babiše, se znovu projevil

28.05.2015 8:12

Dle posledních průzkumů veřejného mínění patří ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš k nejpopulárnějším politikům v zemi. Není tomu však nutně všude a za každé situace. Jak jsme včera informovali, na sněmu měst a obcí sklidil Babiš bouři posměchu. Starosta Žabčic v Jihomoravském kraji Vladimír Šmerda poté ve svém „protibabišovském“ tažení pokračoval i Facebooku.

Estébácká kreaturo. Politik ODS, který prvně vynesl zprávu o pískotu na Andreje Babiše, se znovu projevil
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Komu byste nejraději dali pomyslnou červenou kartu a poslali ho pryč z politiky?

hlasovalo: 21672 lidí

Krajský zastupitel za ODS a starosta Žabčic nacházejících se poblíž Brna Vladimír Šmerda po výše zmíněném sněmu uvedl, že se stal ministr Babiš terčem posměchu a označil jej za „nejméně kompetentního ministra financí všech dob“. Šmerda také konstatoval, že Babiš „nedokázal odpovědět adekvátně ani na jednu ze dvaceti položených otázek“. Jeho slova v textu publikovaném původně na serveru Echo24 potvrdila i starostka obce Bukovany Jana Šimečková. Ta uvedla, že po vystoupení ministra Babiše byli přítomní starostové doslova v šoku. „Očekávali jsme více erudovanosti v oboru,“ uvedla Šimečková.

Neúspěšného vystoupení ministra financí si povšiml také europoslanec Jan Zahradil, který jej s ironií sobě vlastní přirovnal k legendárnímu vystoupení bývalého komunistického politika Jakeše na Hrádku. „Ten člověk nakonec dopadne hůř, než si sám umí představit,“ napsal Zahradil na Facebooku.

Starosta Šmerda na Andreje Babiše myslí i po odeznění zprávy o pískotu na něj, o čemž svědčí jeho facebookové příspěvky.

„Tak nevím. Mám spoustu kamarádů jak v ČSSD, tak u lidovců. Jsou to dobří starostové, místostarostové, krajští zastupitelé i můj místostarosta je lidovec a já doufám, že bude v budoucnu pokračovat v mojí práci u nás na radnici. Proto mi vrtá hlavou, jestli se alespoň doma potají tito slušní lidé stydí za tu spolupráci s tou estébáckou kreaturou“, napsal rozzlobený starosta. A to ještě nebylo zdaleka vše. Ve stejném duchu pokračoval ve svém následujícím Facebookovém komentáři. „Kdysi jsem miloval bigbít, toužil jsem po svobodě a ošoupaných riflích. Měl jsem rád hudbu, kterou nám zakazovali. To byl můj celý svět. Dnes tento svět ovládají estébáci a lidé, proti kterým jsem celý život bojoval. Je mi smutno.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…