Eurobolševici! Tohle si Petr Fiala za rámeček nedá. Tvrdá reakce na pád neposlušné poslankyně

26.04.2019 22:08

Bývalý člen ODS a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek se ve svém komentáři na Facebooku vyjádřil k odvolání poslankyně Zuzany Majerové Zahradníkové, na návrh klubu ODS, ze školského a ze zahraničního výboru. Ve školském výboru ji nahradil Bohuslav Svoboda (ODS) a v zahraničním Marek Benda (ODS). „Totalitní sešup ODS do podoby bolševické, možná přesněji eurobolševické strany pokračuje,“ píše o „vyhazovu“ Majerové Zahradníkové Štěpánek.

Eurobolševici! Tohle si Petr Fiala za rámeček nedá. Tvrdá reakce na pád neposlušné poslankyně
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek

„Totalitní sešup ODS do podoby bolševické, možná přesněji eurobolševické strany pokračuje. ODS odvolala Zuzanu Majerovou, stále ještě členku ODS, ze všech výborů Poslanecké sněmovny. Mít jiný názor na vyloučení kolegy ze strany a jeho odvolání ze školského výboru totalitní strana prostě nedovoluje,“ komentuje vyloučení Majerové Zahradníkové z některých sněmovních orgánů Štěpánek.

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí

„V zahraničním výboru nahradí poslankyni Majerovou, která několik let žila v Kanadě a plynně hovoří anglicky, nepostradatelný Marek Benda a ve školském výboru někdejší učitelku Majerovou nahradí hrobař pražské ODS Bohuslav Svoboda, profesí gynekolog,“ podivuje se dále Štěpánek nad volbou náhradníků do školského a zahraničního výboru a nad jejich kvalifikací pro tuto pozici.

A na závěr svého příspěvku Štěpánek trefně dodává: „Kdo nejde s námi, jde proti nám! Kdypak já už jsem to slyšel?“

V komentářové sekci na tento postup ODS zareagovali i ostatní uživatelé. Vlasta Kováčová se k případu vyjádřila, že je to v ostatních stranách dosti ojedinělé, a to i včetně ČSSD, kde se občas příliš neshodnou s Jaroslavem Foldynou:  „Nedělají to ani socani, i když Foldyna jim taky leze na nervy.“

Jan Jeřábek zmínil, že ODS se zachovala vcelku racionálně: „Mít jiný názor dovoluje. Ale pokud si strana v parlamentu vyjedná místa ve výborech pro své poslance, tak logicky poslanec, který pod tou stranou v parlamentu již není, nebude na oněch místech. A tento styl ‚chytrá horákyně‘ budu ve straně, ale nebudu v klubu, je trochu bída. Co si budeme... Je to jako tvrdit o sobě, že jsem katolík, ale odmítám věřit v boha, protože farář je pičus... A další věc odešla sama, tzn. musela jednoznačně vědět, že o místa přijde! Takže tohle falešný mučednictví je už docela trapné.“

A uživatel Robert Plzák se ve svém příspěvku opřel do předsedy ODS Petra Fialy a nit nenechal suchou ani na bývalém premiérovi Bohuslavu Sobotkovi: „Ta charizmatická fusekle v čele TOPDS už začíná čistit straničku, jako to dělal Bohoušek zubaté vajíčko. Která ODS surikata bude protestovat, ta bude vyhnána z nory.“

Majerová Zahradníková vystoupila z klubu ODS v úterý. Minulý týden nehlasovala pro návrh občanských demokratů na odvolání Václava Klause mladšího ze školského výboru, kterému předsedal. Od Klause, který byl z ODS vyloučen, dostala nabídku účasti ve formovaném novém politickém uskupení.

Poslankyně, která je dosud členkou ODS, skončila také ve sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Do komise zamířil Pavel Žáček (ODS). Občanskodemokratický klub dnes stáhl odvolání Majerové Zahradníkové z delegace do Meziparlamentní unie. Zůstává také členkou komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny.

Ve Sněmovně bude Majerová Zahradníková dál hlasovat na základě volebního programu ODS. „Já jsem konzervativní křídlo v ODS, takže já dále budu hájit tu část programu, která je konzervativní, se kterou jsem v souladu. Co se týká etických a hodnotových věcí, to se budu rozhodovat na základě svého svědomí,“ řekla.

Setrvání Majerové Zahradníkové v ODS zatím není jasné, záležitostí se bude v pondělí zabývat místní stranická rada v Olomouci. Poslankyně ve středu uvedla, že by ráda zůstala v řadách ODS, nevylučuje ale ani odchod, kdyby její situace místní sdružení poškozovala. Dokud nevyřeší svoje vztahy v ODS, Klausovou nabídkou vstupu do nové strany se nechce Majerová Zahradníková zabývat. Chtěla by zůstat nezařazenou poslankyní zvolenou za ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…