Europoslanec Ransdorf zveřejnil svoji nehodu. Chtěl předběhnout novináře

04.07.2014 13:41

K neobvyklému kroku se odhodlal komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf. Sám zveřejnil průběh své dopravní nehody z 3. července, kterou nezavinil. „Úřední záznam o dopravní nehodě je na mých webových stránkách a na facebooku. Zprávu jsem poslal na adresu ČTK, televizí Nova a Prima. Tuto informaci zveřejňuji proto, aby nemohlo dojít k další skandalizaci mé osoby ze strany médií, a abych zabránil spekulacím a pomluvám, které si některé sdělovací prostředky zvykly šířit,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Europoslanec Ransdorf zveřejnil svoji nehodu. Chtěl předběhnout novináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

K nehodě došlo ve čtvrtek 3. července krátce po 19. hodině nedaleko sídla KSČM. Tramvaj narazila do zadní části Ransdorfova vozu v Jindřišské ulici v Praze při odbočování do ulice Politických vězňů. „Přivolaní zástupci dopravního podniku uznali, že nehodu zavinil řidič tramvaje. Protože škoda nedosáhla 100 tisíc, dohodli se účastníci nehody na vyřízení celé záležitosti bez policie,“ popsal Ransdorf událost ParlamentnímListům.cz.

Od roku 1968 čtyři lehčí nehody

O svých dřívějších nehodách se komunistický politik rozepsal v dopise voličům před evropskými volbami. „Řídím od roku 1968. Za těch 45 let jsem měl pouze čtyři lehké nehody, z nichž pouze jedna měla za následek úraz - odřené dlaně a kolena. Za tuto nehodu jsem byl dvakrát zbaven poslanecké imunity. Vždy jsem se podrobil dechové zkoušce, vždy s negativním výsledkem,“ upozornil v textu, který vyšel v ParlamentníchListech.cz.

A zmínil v něm i další kauzy, které média probírala. Nejvíce pozornosti přitáhly Ransdorfovy dluhy. „Je to sice soukromá věc, v ČR dluží kdekdo, od hvězd show bussinessu přes normální občany - zkušenost s exekucí má v tomto roce přes jeden milion občanů - až po politiky. Moje dluhy vznikly kombinací důvěřivosti v takzvané přátele se snahou posílit výsledek voleb v roce 2009,“ vysvětlil.

S odůvodněním, že je krize, však dohodnutí sponzoři odstoupili a Ransdorf nemalou část předvolební kampaně financoval ze svého. „Když už se několikrát zdálo, že jsem finanční problém vyřešil (sedmkrát jsem měl sjednaný úvěr), vždy nastoupila kampaň v médiích, která dohody zničila. Tolik účelových lží (včetně výše dluhu) jsem nečekal, likvidovaly mne i mou rodinu, reportéři před domem hodiny číhali na každý jejich pohyb. Závěr je takový, že se už nikdy nesmím stát snadnou mediální kořistí, protože nejde jen o mne,“ doplnil.

Trestní oznámení na Novu

V době vrcholící kampaně do evropských voleb přišla televize Nova se zprávou, že Ransdorf zneužívá poslanecké náhrady. Údajně se v Bruselu na konferenci ráno jenom podepsal a pak odešel. To už se Ransdorf naštval a podal v květnu na Novu trestní oznámení. „Jak a odkud redakce TV NOVA a mladá redaktorka Emma Smetana dostaly informace a údajné důkazy o tom, že Miloslav Ransdorf ten den, o němž podávali divákům svoji smyšlenou zprávu, nebyl v Bruselu na konferenci? On tam totiž nejen byl, ale dokonce vystupoval. Jinými slovy nedopustil se toho, z čeho jej křivě nařkli,“ objasnila na Ransdorfově webové stránce jeho asistentka Helena Suchá.

„Nemusíte být komunistou ani komunisty volit, abyste uznali, že takové reportáže jsou jen snůškou nepravd a očerňování člověka. Miloslav Ransdorf nikdy nikoho neokradl, nikomu vědomě neublížil,“ dodala.

Znovu europoslancem

Satisfakci zažil Ransdorf po ohlášení výsledků evropských voleb, kdy se díky preferenčním hlasům opět dostal do Evropského parlamentu. Přeskočil přitom svého stranického kolegu Jaromíra Kohlíčka. „Mediálně je známější. Je to tvář, která se často vyskytovala v televizi, i třeba v negativních konotacích. To je ale dáno lidmi, kteří mu nesahají ani po kotníky. Tak se mu je snaží okopávat. Kdybych měl půlku jeho znalostí, tak je to fantastické. Vždy ho budu hájit,“ okomentoval Kohlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …