Evropa se stává muslimskou. Jak vypadá dnešní Francie? Modelka odhalila vše

25.04.2022 22:15

„Francie bývala křesťanská země, ale z Evropy jako by se víra pomalu vytrácela,“ shrnuje své pocity ze současné podoby země galského kohouta modelka a herečka Pavlína Němcová, která roky pracovala v Paříži. Dnes už prý francouzská metropole není městem co dřív, a to i z hlediska bezpečnosti. Není tam už tak bezpečno jako v Praze,“ ohodnotila pro server iDnes.cz se vzpomínkou, že přitom dříve ve Francii zažila trpké chvíle i právě proto, že je Češka. Tamní soud jí tehdy dovolil vídat se s vlastním synem pouze o víkendech.

Evropa se stává muslimskou. Jak vypadá dnešní Francie? Modelka odhalila vše
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Koncertní sál Bataclan se stal dějištěm útoku teroristů Islámského státu, při kterém zahynulo osm desítek lidí. Pařížané jsou z toho v šoku

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí
Němcová se do Francie dostala, když byla její máma oslovena s nabídkou, aby ji tehdy coby šestnáctiletou nechala vycestovat do Paříže v rámci práce pro francouzskou agenturu.

Tehdy modelku spíše než samotná profese lákala francouzská metropole. „Já byla samozřejmě nadšená, že uvidím Paříž. Brala jsem to spíš jako dobrodružství. Jako zajímavý výlet do velkého světa za železnou oponou. Kdyby mě osud nezavál do Paříže, šla bych nejspíš studovat farmacii. Chtěla jsem mít jednou vlastní lékárnu,“ vzpomíná na tehdejší pocity.

Příležitost podívat se na Západ si Němcová užívala, brzy se však seznámila se svým budoucím manželem a společně počali i dítě, čímž šel modeling stranou.

Pak ale nastalo vystřízlivění, a to nejen v soukromém životě. Během rozvodu totiž francouzské úřady přiřkly dvouletého syna do péče jejímu exmanželovi.

„Byla jsem cizinka a tehdy na nás ve Francii pohlíželi málem jako na lidi, kteří ještě žijí na stromech. V odůvodnění rozsudku stálo, že syn má zůstat u otce vzhledem k velice mladému věku matky a její české národnosti. Začít žít jsme spolu mohli až v jeho čtrnácti letech, kdy už se mohl rozhodnout sám,“ vzpomíná v rozhovoru pro iDnes.cz na odloučení od syna, které musela strpět i kvůli tomu, že nebyla Francouzka, ale Češka.

Soud Němcové umožnil vidět syna pouze o víkendech, a tak se rozhodla zůstat i přes tehdy horší pracovní nabídky v Paříži, aby jej mohla co nejvíce vidět.

Odloučení od syna přitom není jediným hořkým momentem na Francii. Její jednatřicetiletý syn nakonec zakotvil v Praze, byť ve Francii studoval, což je pro ni velkou úlevou. Paříž již totiž podle modelky není městem co dříve. „Paříž se změnila k horšímu. Není tam už tak bezpečno jako v Praze,“ vysvětluje.

Právě proměna Francie je i důvodem, proč již raději žije také pouze v Česku. „Francie bývala křesťanská země, ale z Evropy jako by se víra pomalu vytrácela. Přistěhovalci vyznávají muslimskou víru a v tom je jejich obrovská síla. Jenom nechápu, jak jsme mohli dopustit, že se Evropa stává muslimskou,“ shrnula dění v zemi s tím, že je pro ni nejkrásnějším městem právě naše Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…