Evropu by měl řídit George Soros, ten má filipa. Toto vážně doporučuje šéf Babišova institutu

15.04.2016 9:11

Publicista a předseda správní rady Institutu pro politiku a společnost, zřízeného při hnutí ANO, Jan Macháček se v dnešních Lidových novinách zamýšlí nad tím, jak dostat migraci pod kontrolu.

Evropu by měl řídit George Soros, ten má filipa. Toto vážně doporučuje šéf Babišova institutu
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Protidemonstrace za přijímání uprchlíků a proti fašismu

Podle Macháčka zatím nejlepší a nejpřesnější článek o tom, jak zvládnout migrační situaci v Evropě, napsal americký miliardář a filantrop George Soros. „Škoda, že Evropskou unii nevede někdo takový, někdo, kdo má všech pět pohromadě či filipa a k tomu nadhled a vizi.“

„Azylová politika Evropské unie byla de facto formulována teprve v dohodě s Tureckem, která začala platit 4. dubna a na jejímž základě bylo deportováno 202 žadatelů o azyl. Azylová politika má podle Sorose čtyři fundamentální vady,“ všímá si Macháček. Mezi vady patří to, že byla projednána s Tureckem kancléřkou Merkelovou a následně vržena na Evropu, vyznačuje se naprostým nedostatkem zdrojů, není dobrovolná, neboť zavádí kvóty, a transformuje Řecko v jakýsi sběrný dvůr. 

„Komplexní azylová politika pro Evropu by měla podle Sorose stanovit pevný a spolehlivý cíl či strop, zhruba ve výši 300 000–500 000 uprchlíků ročně. 
Je to strop dostatečně vysoký na to, aby uprchlíci, kteří to opravdu potřebují, byli ujištěni, že jednou dosáhnou vysněné destinace, a zároveň jde o dostatečně malé množství, o něž je možné se postarat v současném nepřívětivém politickém klimatu,“ konstatuje dále Macháček.

„V případě uprchlíků by platilo, že ti, kdo jsou pevně rozhodnuti jít pouze do jedné konkrétní destinace, budou muset čekat déle než ti, kdo akceptují, že se dostanou kamkoli, kde je to bezpečné, do destinace, která je jim přidělena. Všichni registrovaní žadatelé budou muset čekat, až na ně přijde řada,“ popisuje dále s tím, že díky tomuto faktoru dojde k působení na zachování disciplíny a respektování pravidel. Tento plán bude navíc podle něj stát okolo 30 miliard eur ročně.

„Měla by vzniknout společná evropská azylová agentura a hraniční stráž. Také by bylo možné řešit humanitární katastrofu v Řecku a vytvořit některé společné standardy v rámci EU sloužící integraci uprchlíků,“ dodává.

Podle něj však schází politická vůle. „Fiskální pravidla EU většině států zapovídají, aby měly velké schodky a financovaly je vydáním nových dluhopisů. Proto nebylo něco podobného vůbec navrženo nebo seriózně zvažováno,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…