Exkomunista k podpoře kandidáta na Hrad: KSČM je jako chytrá horákyně

08.12.2012 13:29

Vlastimil Balín, bývalý senátor za KSČM, komentuje dnešní zasedání komunistů. Ti si dnes vybírají, jakému prezidentskému kandidátovi vysloví podporu. Ve hře je sociální demokrat Jiří Dienstbier, nebo expremiér Miloš Zeman.

Exkomunista k podpoře kandidáta na Hrad: KSČM je jako chytrá horákyně
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Balínovi KSČM připadá jako strana, která obchoduje a poslední volby využila právě k tomu, aby se dostala pomocí malých "obchodů" s prezidentskými kandidáty. Ti stojí o její přízeň, protože v krajských volbách předvedla, že umí "vstát z mrtvých" a kromě toho je pověstná svými disciplinovanými voliči. Kandidáti se tak chtějí pojistit, ale podle Balína podpora komunistů nemusí být tak výhodná, jak se zdá. 

"Jde totiž o potenciál údajně jejích hlasů, jejichž význam v některých očích a vnímání mohl zvýšit výsledek krajských voleb v říjnu 2012. Jenže ono u krajských voleb nebylo skoro 64 % voličů, a tak může být tento „množstevní“ kalkul docela lichý," píše. Komunisté si také dali záležet na tom, aby se prezentovala jako strana, u které mají všichni šanci, čímž většinu kandidátů nalákala.

KSČM je jako chytrá horákyně, kandidáti se "pochlapili"

"Nenechala samozřejmě nic náhodě a dokonce vyzvala kolegy na politické scéně, a samotné kandidáty, aby se „pochlapili“ a s takovými nabídkami přišli, že oni čekají. Nečekali dlouho. Ozvali se tzv. nezávislí kandidáti, kteří ani dosud nevědí, zda vůbec budou kandidovat a jak dopadnou u odvolacích soudních instancí – J. Bobošíková či T. Okamura. Ozvali se i z tábora SPOZ – Zemanovci i ČSSD," dodává Balín s tím, že se KSČM zachovala jako chytrá horákyně. "Zatím se KSČM a ti, co za ni do médií mluvili, chovali jako „chytrá horákyně“ – ani ve dne, ani v noci, ani na voze, ani na koze, ani bosá, ani obutá, ani dar, ani nedar …," uzavírá exsenátor.

A jakoby KSČM chtěla slova svého bývalého člena potvrdit, rozhodlo se stranické vedení podpořit oba navrhované kandidáty- Jiřího Dienstbiera i Miloše Zemana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …