Exposlankyně Klasnová, manželka Víta Bárty, promluvila o uprchlících. A prozradila, že Kalousek je jejím...

25.12.2015 21:50 | Zprávy

Manželka Víta Bárty a někdejší poslankyně za Věci veřejné Kateřina Klasnová se i ve vánočním čase vyjádřila k migrační krizi a stavu současné české politiky. Prozradila např., jak se to má s jejím nejoblíbenějším politikem v naší zemi.

Exposlankyně Klasnová, manželka Víta Bárty, promluvila o uprchlících. A prozradila, že Kalousek je jejím...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

„Byla jsem v době studií na vysoké škole v Sýrii a vůbec nepochybuji, že mezi imigranty jsou tisíce slušných lidí, ale stačí pak jen zlomek těch neslušných a stane se neštěstí jako v Paříži. Evropská unie se musí vzpamatovat, začít pomáhat humanitárně i vojensky především v místech konfliktů, střežit vnější hranice a tvrdě trestat pašeráky a obchodníky s lidským neštěstím,“ prohlásila bývalá poslankyně v rozhovoru pro Blesk.cz.

Zatím se ale řešení nehledá, situace se stále více hrotí, neboť se lidé často přiklánějí k jednomu či druhému extrémnímu názorovému pólu na migraci. A to rozhodně není cesta k jejímu vyřešení.

Je zřejmé, že Evropa není nafukovací, a dnes k nám podle Klasnové míří tolik uprchlíků, že se o ně nedokážeme postarat. Pokud je necháme i nadále přicházet v takových počtech, nevyhnutelně se u nich dostaví frustrace. „Tito lidé, z nichž řada doufá v lepší život, budou frustrováni a od frustrace je k násilí jen krůček. Zvláště když máte k ruce ideologii, která vás utvrzuje v představě vyvoleného národa. Každé náboženství mohou fanatici zneužít, islám není výjimkou. Evropa dnes ale nemá víru, proto jsme také zranitelnější,“ doplnila dáma. Starý kontinent si proto musí hájit své tradice, aby přežil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…