Exšéf policie Husák znovu končí. Tentokrát ho vyrazil Rakušan. Má Hamáček problém?

04.01.2022 16:59

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) zrušil pověření, na jehož základě měl stanout bývalý policejní prezident Vladislav Husák v čele Vyšší policejní a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze. Pověření dostal Husák od končícího ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), podle senátora Václava Lásky (SEN21) ale Hamáček k tomuto kroku již neměl pravomoc.

Exšéf policie Husák znovu končí. Tentokrát ho vyrazil Rakušan. Má Hamáček problém?
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Vladislav Husák

Láska kvůli tomu dokonce na Hamáčka podal trestní oznámení. „Dnes jsem podal na Městské státní zastupitelství trestní oznámení na bývalého ministra vnitra Jana Hamáčka. Mám za to, že rozhodnutí o pověření Vladislava Husáka vedením policejní školy antidatoval a podepsal v době, kdy již nebyl ministrem vnitra. V oznámení jsem označil důkazy, kterými lze mé tvrzení prokázat. Další nechávám na orgánech činných v trestním řízení,“ napsal Láska na svém facebookovém profilu.

Husák měl školu vést dočasně, protože podle Rakušana neměl dostatečné kvalifikační předpoklady. „Bude potřeba splnit kvalifikační předpoklady, kterými je mimo jiné pedagogické vzdělání nebo alespoň pedagogické minimum. To podle mých informací pan Husák nemá,“ uvedl Rakušan podle informací serveru iDNES.cz s tím, že na Husákovo místo bude vypsáno výběrové řízení.

Husák musel odejít v lednu 2021 z funkce policejního ředitele v Libereckém kraji poté, co se účastnil oslavy narozenin podnikatele Petra Bendy v hotelu v Teplicích, přestože to protikoronavirová opatření zakazovala. Husák se tehdy hájil s tím, že měl v hotelu pracovní schůzku a vlivem únavy a počasí musel v hotelu zůstat, a tak se připojil k oslavě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …