FOTO Centrum Prahy: Bordel, kam se podíváš

18.10.2021 12:11

Dlouhodobě upozorňujeme na nepořádek v pražských ulicích. Například po příjezdu na pražské Hlavní nádraží přivítají turisty bezdomovci, drogově závislí, všudypřítomný nepořádek či pach moči. Prahu 10 trápí nevyvezené popelnice a bordel povalující se okolo. Tentokrát jsme vyrazili do centra Prahy, kam se postupně vrací větší počet turistů a nestačili jsme se divit.

FOTO Centrum Prahy: Bordel, kam se podíváš
Foto: Redakce PL
Popisek: Melantrichova ulice v Praze

Zatímco loni na jaře byly ulice Prahy téměř prázdné, letos se do nich postupně turisté vracejí. Podle údajů Českého statistického úřadu se v Česku ve druhém kvartálu roku 2021 ubytovalo 1,6 milionu hostů, což je meziročně o 51 procent více. Oproti roku 2019, tedy roku bez pandemie, však stále nedosahuje ani třetinového čísla. 
 
O to víc je smutnější fakt, co turisty čeká v pražských ulicích. Během nedělního odpoledne jsme vyrazili na procházku turistickým centrem Prahy, naše trasa vedla mimo jiné také Melantrichovou ulicí, která spojuje Staroměstské náměstí s Václavským náměstím. A co nás zaujalo nejvíce? Špína, prach, bordel a odpadky. 
 
 
„Hřib by se místo trdlování na Comic-Conu mohl věnovat i úklidu v Praze, kam se vrací turisté,“ zaslechli jsme kolemjdoucího, který se pozastavil nad přetékajícími popelnicemi. 
 
 
Narážel na zahájení druhého ročníku festivalu Comic-Con Prague 2021, kde se Hřib stylizoval do fiktivní postavy Arnolda Rimmera z britského sci-fi sitcomu Červený trpaslík – tedy do postavy, jež je holografickou simulací jednoho mrtvého člena posádky. Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vystoupil na pódium, odhodil své ošacení a přítomné publikum propuklo v jásot a neutichající potlesk – právě toto bylo zahájení druhého ročníku festivalu Comic-Con Prague 2021.
 
„Je zcela nepochopitelné, že nepořádek Praha neřeší a z vysoka na Pražany kašle. Já mám někdy chuť to uklízet i zadarmo, binec v ulicích mě neskutečně štve,“ uvedla další.
 
 
Obdobná je i situace na zmíněné Praze 10. Občany zde trápí nejen nepořádek a parkování, ale také bezpečnost, která je díky těmto problémům horší než jinde. „Nepořádek je tu opravdu velký, problém je hlavně s vývozem popelnic," uvedla během venčení přibližně šedesátiletá obyvatelka Vršovic. 
 
 
„V Praze máme několik sběrných dvorů, kde se dá cokoli vyhodit zadarmo, ale lidi jsou líní. Vedle našich popelnic jsou neustále matrace, televize, skříně, ledničky…,“ postěžovala si také obyvatelka Prahy 10. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…