FOTO Podívejte, jak si v centru Prahy zaparkoval funkcionář s vizitkou Parlamentu. Lidé na něj ihned zavolali policii

12.10.2015 15:21

Vizitka na palubce, která dovoluje vše? Asi to si pomyslel jistý Rodan Šenekl, který v centru metropole stál na vyhrazeném místě. A navíc tam, kde smí parkovat pouze taxikáři. Kolemjdoucí však nenechali prohřešek bez povšimnutí a na místo zavolali policii. Celou scénu mají ParlamentníListy.cz zdokumentovanou.

FOTO Podívejte, jak si v centru Prahy zaparkoval funkcionář s vizitkou Parlamentu. Lidé na něj ihned zavolali policii
Foto: Tomáš Nový
Popisek: Rodan Šenekl parkuje, kde nemá. Na kartičku Parlamentu

Z několika snímků je jasně patrné, že Šeneklova škodovka stála na místě, které je jasně vyhrazené žlutým pruhem a cedulkou "ČD taxi". To ostatně potvrdil i známý lísteček od policie, který zůstal za stěračem. Na něm totiž stojí: "Místo: Severní parkoviště, spočívající v: nerespektování, přestupek zadokumentován." Kromě toho byl řidič poučen, že nedostaví-li se bez dostatečné omluvy nebo závažných důvodů k podání vysvětlení, bude při zajišťování osoby, podezřelé ze spáchání přestupku, postupováno ve smyslu zákona č. 273 / 2008 sb.

Mnohem zajímavější je ale skutečnost, proč se Šenekl chlubí svou senátorskou příslušností, pakliže senátorem není. V minulosti ovšem působil ve vysokých funkcích. Byl například obchodním ředitelem ČD Cargo a členem jejího představenstva. Tato společnost z hlediska přepravených tun zboží patřila v roce 2014 mezi pět největších nákladních železničních dopravců v Evropské Unii.

ParlamentníListy.cz se proto obrátily na Senát. Podle vyjádření tiskové tajemnice Evy Davidové jde o vstupní kartu do Senátu, která je platná do konce tohoto roku. Podobných karet jsou podle našich informací řádově stovky, mají je lidé, kteří docházejí na jednání výborů nebo komisí anebo fungují jako externí poradci senátorek a senátorů.

„Tato karta nepřináší jejímu držiteli žádná privilegia, jen umožňuje plynulejší odbavení při vstupu do Senátu. V žádném případě neopravňuje taková karta jejího držitele k parkování na jakémkoliv vyhrazeném místě. Dokonce ani parkovací karta senátorů, která však vypadá jinak, neumožňuje parkování jinde než na parkovacích místech v areálu Senátu," řekla naší redakci Davidová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …