FOTO Protiúder odpůrcům Zemana. Byly vyvěšeny Havlovy "humanitární bombarďáky"

29.09.2015 16:25

Karel Hyka, jeden ze zakládajících členů občanského sdružení Přátele Srbů na Kosovu, dnes zveřejnil na svém profilu na Facebooku fotografii trenýrek. A nejsou to jen tak ledajaké trenýrky, jde totiž o parodii poslední akce umělecké skupiny Ztohoven.

FOTO Protiúder odpůrcům Zemana. Byly vyvěšeny Havlovy "humanitární bombarďáky"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přivítání vrchního velitele Spojeneckého velení pro transformaci NATO Jeana-Paula Palomérose před budovou armádního štábu

V médiích je v současnosti velmi populární kauza obřích červených trenýrek, které vyvěsila umělecká skupina Ztohoven na Pražském hradě místo prezidentské standarty. Jenže podle některých není Zeman jediný, kdo si podobné trenky zaslouží.

Karel Hyka tak uveřejnil fotografii trenýrek běžné velikosti, které jsou adresovány jinému našemu státníkovi, tentokrát bývalému prezidentovi Václavu Havlovi.

Trenky jsou tentokrát modré s nápisem „I LOVE NATO“ a podpisem Václava Havla. A mají i svůj vlastní název. „Havlovy humanitární bombarďáky“ se pyšní velkým znakem NATO na pozadí.

„Bombarďáky“ byly vyvěšeny na demonstraci za vystoupení České republiky ze Severoatlantické aliance, společně s hesly „Válka? Ne naším jménem!“ či „Pryč z NATO!“.

Demonstraci svolala iniciativa Ne základnám, jejíž mluvčí Eva Novotná prohlásila, že požaduje úpravy Ústavy ČR, kterými chce zrušit cizí vojenské základny na českém území.

Demonstrace se konala pod sochou svatého Václava na Václavském náměstí a účastnilo se jí odhadem 100 lidí. Vystoupila zde i poslankyně za KSČM Marta Semelová, která sdělila všem přítomným, že součástí programu její strany je vystoupení ČR z NATO. „Jako válečnický zločinný pakt chceme zrušit NATO, protože nemá na tomto světě své místo.“ Organizace podle ní šíří jen smrt a násilí.

Další z mluvčích byl aktivista Jan Korál z organizace proti novému světovému řádu. Ten nešetřil silnými slovy a soudil by mnohé z našich ministrů obrany za vlastizradu. „Odmítáme diktaturu pánů Havla, Vondry, Klause a dalších zaprodanců, kteří nás tehdy zatáhli do Severoatlantické aliance.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…