FOTO Ženy v ulicích Prahy. Tichý pochod proti týrání muslimských žen

19.08.2015 20:20

Dvě demonstrace proti údajnému podřadnému postavení žen v islámu se dnes konaly v centru Prahy. Asi 50 lidí se zúčastnilo Tichého pochodu proti týrání a útisku žen v islámu, který organizovaly iniciativy Islám v ČR nechceme a Blok proti islámu. Desítka členů organizace Mladí zelení přišla také podpořit myšlenku boje za práva žen, nicméně se prý obávali, že iniciativy zneužijí téma jako záminku k šíření nenávisti proti islámu.

FOTO Ženy v ulicích Prahy. Tichý pochod proti týrání muslimských žen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace nazvaná Tichý pochod žen proti útisku v islámu

"Jde nám nejenom o celkovou svobodu, která je v rozporu s islámem, ale samozřejmě také o práva žen," oponovala jedna z organizátorek Tichého pochodu Béatrice Radosa.

Zelení nesli transparenty se podobiznami muslimských žen, které bojují za rovná práva v islámských zemích. "Problém není islám jako víra, z praxe známe mnoho muslimů a muslimek, kteří podporují moderní pojetí ženských práv, bojují za ně a mnohdy jsou za to také stíháni," řekl Filip Schneider, mluvčí pražských Mladých zelených.

Účastníci Tichého pochodu se sešli na Křížovnickém náměstí, kde na znamení svobody vypustili motýly. Některé účastnice si na znamení útisku žen nechaly svázat ruce. Průvod pak společně s Mladými zelenými prošel přes Karlův most a pokračoval na Klárov, kde s projevy vystoupili představitelé Bloku proti islámu Béatrice Radosa, Pavlína Bittarová a Martin Konvička, a také předsedkyně iniciativy Naštvané matky Eva Hrindová. Mladí zelení mezitím stáli s transparenty opodál a diskutovali s ostatními účastníky.

Iniciativa Islám v ČR nechceme uspořádala v Česku už několik protiislámsky zaměřených akcí. Odborníci z ministerstva vnitra ji zmiňují v pravidelných zprávách o extremismu, kde je označována za krajní pravici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …