Facka důchodci od aktivisty: Na Slovensku po ní přituhlo

11.09.2023 10:52 | Monitoring

Při pochodu Matice slovenské v centru Bratislavy se minulý týden odehrála „bitka“ mezi progresivním aktivistou Róbertem Mihálym a neznámým důchodcem. Upozornila na to mimo jiné televize Joj, ale na facebookovém profilu to okomentoval i poslanec za SNS Karol Farkašovský. „Co je to za chorou ideologii, která podněcuje nenávist a podporuje fyzickou agresivitu mentálně vypatlaného aktivisty proti člověku starší generace? Té, která nám dala život. Té, která z mnohých z nás vychovala člověka?“ ptal se.

Facka důchodci od aktivisty: Na Slovensku po ní přituhlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Cílem protestního pochodu bylo vyjádřit odpor vůči kontroverzní vizuální identitě Divadla Pavla Országha Hviezdoslava. Píše to mimo jiné server emefka.sk.

K napadení došlo poté, co aktivista Mihály přišel k seniorovi a vyrazil mu z ruky telefon. Muž mu v reakci na to dal facku na tvář a Mihály následně muži uštědřil tvrdé rány do tváře. 

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Napadený muž uvedl, že důvod fyzického útoku netuší, že si Mihályho jen fotil. „Já jsem si ho jen fotil, že takovíto lidé přišli škodit druhým,“ sdělil. Mihály se následně ve svém vyjádření bránil, že jednal v sebeobraně.

„Možná jste už v kuloárech zahlédli, jak z nudy mlátím na ulici bezbranné dědečky. Tak tady je ještě jedno video, které nesestříhala prapravnučka Leni Riefenstahl. Nenechám se na ulici odstrkovat fašistickými sr*či. Obzvlášť, když z reproduktoru zní Voskovec a Werich. A když někdo dostal po papuli, tak protože dal ránu první. Říká se tomu sebeobrana,“ napsal.

„Na Slovensku je možné i toto: Nepříčetný liberální aktivista udeří do tváře a srazí k zemi seniora, který by mohl být jeho dědečkem. Za bílého dne před bratislavským divadlem Pavla Országha Hvězdoslava. A před stovkami lidí, kteří tam přišli protestovat proti divadelní kampani, která zneuctívá symboliku národa a státu. Pachatelem je 30leté, dobře živené individuum, obalamutěné liberální bohorovností. Co je to za chorou ideologii, která podněcuje nenávist a podporuje fyzickou agresivitu mentálně vypatlaného aktivisty proti člověku starší generace? Té, která nám dala život. Té, která z mnohých z nás vychovala člověka? Úder bude aktivistu bolet do konce života, důchodce mu možná odpustí, ale osud nezapomene,“ okomentoval to na svém facebookovém profilu poslanec za SNS Karol Farkašovský.

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

u nás jsou zatím důchodci , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 11.09.2023 12:55:34
vládou a aktivisty denně dehonestováni, uráženi, je působeno na jejich psychické i fyzické zdraví, je jim vyčítáno snad i to, že si ještě dovolují dýchat a "ždímat" rozpočet. Zrovna dnes opět zlámalová neopomenula v televizi připomenout, kolik ti "paraziti" stojí miliard. Na slovensku už jsou dál, tam důchodce na ulici rovnou mlátí. Ale to přijde i k nám. U nás se zatím jen okrádají u bankomatů a na ulici

|  19 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …