Faltýnek ujišťoval, že na vztahu s KSČM se koncem Ondráčka nic nemění. Filip ho vyvedl z omylu

06.03.2018 21:34

Poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM) se dnes vzdal funkce předsedy komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), na jeho odchod naléhal i premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Podle názoru předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka by to však vyjednávání o podpoře vlády mezi ANO a KSČM nijak zásadně ovlivnit nemělo. Předseda komunistů Vojtěch Filip hovoří ale jinak.

Faltýnek ujišťoval, že na vztahu s KSČM se koncem Ondráčka nic nemění. Filip ho vyvedl z omylu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Při svém rezignačním projevu označil Zdeněk Ondráček poslance pravého spektra poslanecké sněmovny za demokratickou žumpu

Jaroslav Faltýnek zároveň také vyvrátil, že by Ondráčkův odchod byl součástí nějakého politického obchodu mezi hnutím ANO a komunisty. Za to, že Ondráček nakonec rezignoval z čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS, je prý rád. „Jsme rádi, že pan Ondráček se rozhodl k tomuto kroku, že jsme nemuseli přistupovat k jeho odvolávání,“ sdělil Faltýnek novinářům. Podle informací serveru Týden očekává, že se nyní bude hledat shoda mezi politickými stranami, kdo ho nakonec v jeho funkci nahradí.

Podle Faltýnkových slov by se mohl Ondráček vyměnit za jiného poslance KSČM, to ale komunisté odmítli. Další připadá v úvahu volba zástupce jiné sněmovní strany. Například Piráti avizovali, že budou opětovně navrhovat svého poslance Mikuláše Ferjenčíka, ODS zase zvažuje opětovnou nominaci poslankyně Zuzany Majerové Zahradníkové.

Původní zdroj ZDE.

Zda by mohl mít odchod Ondráčka negativní dopad na vyjednávání mezi ANO a KSČM o komunistické podpoře pro vládu ANO při druhém pokusu o sestavení kabinetu, si Faltýnek nemyslí. „Debata o programových požadavcích KSČM je téměř ukončena,“ uvedl. Předseda komunistů Vojtěch Filip však uvedl, že nyní vidí problém především v důvěryhodnosti hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…