Farský je rozladěný: Václav Moravec už neurčuje, o čem se bude mluvit. Určuje to Babiš. Ale on lže

05.04.2019 8:00

Předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský se v rozhovoru pro server Forum24.cz rozpovídal o tom, jaký je Andrej Babiš český premiér. „Je v roli dobrotivého panovníka, který se občas objeví a spravedlivě se rozhořčí,“ říká. A zamýšlí se zároveň nad tím, co by mohlo vést k Babišově konci. Kromě toho se tu také prý vůbec neví, že poslanci řeší líbivá témata a ta důležitá pro lidi váznou.

Farský je rozladěný: Václav Moravec už neurčuje, o čem se bude mluvit. Určuje to Babiš. Ale on lže
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Při pohledu na bilanci této vlády ohledně témat, kterými se zabývá Farský, podotýká, že se vlastně v Poslanecké sněmovně nic moc oproti minulým obdobím neděje. Hlubší debata se prý vedla jen kolem osobního bankrotu a insolvencí. „Spíše než legislativní změny se řeší věci jako levnější jízdné pro studenty a seniory, nebo kolik se přidá na důchodech,“ říká s tím, že složitější věci se bohužel neřeší. 

Podle svých slov jej nestresuje, že preference demokratických stran kolísají kolem hranice pěti procent. „Ano, bylo by to pro nás klidnější, kdybychom měli sedm nebo osm procent, ale zároveň mě to oscilování mezi čtyřmi a šesti tak nestresuje. Není to podmínka pro přežití strany, v tom to máme jednodušší,“ říká Farský.

A na druhém konci ve stresu rozhodně není ani Andrej Babiš se svými třiceti procenty. Farský tak prozradil svůj pohled na to, v čem tkví jeho neprůstřelnost a proč voličům jsou všechna fakta a jeho minulost jedno. „Z jejich pohledu on pro ně obrovsky maká,“ řekl jasně s tím, že je to spíš obdiv k chiméře a je pravda, že s podstatou jeho fungování to nemá moc společného.

Babiš tu podle Farského navíc už ani moc nefunguje. „Z republiky přeskočil do evropské politiky, když se viděl s Donaldem Trumpem, dokonce do světové. Sněmovna nebo vláda jsou pro něj skoro zátěž,“ míní Farský, podle kterého Babiš spíše toužil, aby byl v kontaktu s lidmi od Junckera přes Tuska po Trumpa a většinu času prožívá na této úrovni.

Evidentně se mu prý v těchto strukturách líbí více než při řešení vlastních problémů nebo řešení problémů pana Faltýnka nebo paní Jermanové. „Užívá si roli dobrotivého panovníka, který se jednou za čas objeví, spravedlivě se rozhořčí, vše vyřeší a zase se vzdálí,“ řekl Farský. „Část voličů chce od státu, aby se o ně postaral, aby převzal jejich starosti. A tuto objednávku dobře plní,“ podotkl.

„Na všechny lidi kolem sebe se Babiš dívá jako na své podřízené, jako na lidi, kteří ho musí poslouchat,“ pokračuje předseda poslaneckého klubu STAN. „Využívá je, dokud je potřebuje a nemá skrupule je odhodit, když už se mu nehodí,“ je přesvědčen Farský a doplnil, že by jej ani nepřekvapilo, kdyby hnutí jako hotový produkt jednou prodal. A se slovy, že jsme tu na něj oškliví a zlí a nevděční, by ujel třeba do Francie nebo Švýcarska.

Zarazit by Babiše prý mohla například ekonomická krize, nebo také to, že se jednoduše okouká. „Krizi a její dopady ale na někoho svalí, nejspíš na sociální demokracii. On chybu nepřizná, on přeci chyby nedělá. Ty dělají jen všichni kolem něj,“ zdůraznil Farský.

Původní zdroj ZDE

Za geniální nástroj označil i Babišovo nedělní kázání na Facebooku. „Už to není Václav Moravec, který určuje, o čem se bude příští týden mluvit, ale Andrej Babiš. Je jedno, že sám sobě odporuje a někdy lže. Funguje to, lidi si pouští až sám k sobě domů. Hodně lidí to přijalo za primární zdroj informací, za místo, kde je vše pravda,“ řekl Farský s tím, že v tom tkví jeho obrovská síla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…