Feri to má opravdu zlé. Hovoří už i Nora Fridrichová

26.05.2021 9:41

Deník N a A2larm.cz přinesly sérii výpovědí dívek a žen, které popisují, že se k nim mladý poslanec Dominik Feri choval nevhodně a že po nich požadoval jejich intimní fotografie. Novináři uveřejnili i výpovědi, ve kterých padlo obvinění ze znásilnění. Moderátorka pořadu ČT 168 hodin to označila za „tíživé čtení“. Obvinění ze znásilnění Feri odmítá, ale za nevhodné chování k ženám se omluvil. ParlamentníListy.cz na daný problém upozornily jako vůbec první už v pátek 21. května, aniž by naše zprávy převzala jakákoli jiná média. PL navíc daly Ferimu abnormálně času na odpověď; téměř tři dny. Žádali jsme, aby se k jednotlivým záležitostem vyjádřil. Neučinil tak ani on, ani tiskový pracovník TOP 09.

Feri to má opravdu zlé. Hovoří už i Nora Fridrichová
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí
Ještě před pár dny byl nejmladší poslanec Dominik Feri (TOP 09) nadějí pravicové koalice SPOLU, koalice ODS, lidovců a TOP 09, která mohla získat hlasy mladších voličů. „Mám hlas,“ oznamoval Feri na nedávném zahájení volební kampaně v Brně.

Jenže závěr května všechno změnil. Deník N a A2larm.cz přinesly několik vyjádření mladých žen a dívek, které se svěřily, že se k nim mladý poslanec choval velmi nevhodně, chtěl po nich, aby mu poslaly své nahé fotky a dokonce zazněla i obvinění ze znásilnění.

Informacemi obou médií se již zabývá policie.

Dívka, která vystupuje pod jménem Markéta, Deníku N řekla, že se s Dominikem Ferim seznámila na Tinderu a jednoho dne se sešli na večírku. Zábava byla v plném proudu a v jednu chvíli bylo jasné, že Markéta bude muset v bytě přespat. Stejně neměla kam jinam jít, protože v té době do Prahy dojížděla.

Před spaním se chtěla osprchovat. A tehdy to přišlo.

„Vlezl ke mně do sprchy a začal se nevybíravě dožadovat sexu. Tlačil na mě. Prostor byl malý a prakticky jsem nemohla odejít, protože mi zatarasil cestu. Neměla jsem jak z té sprchy odejít. Pořád mi opakoval, že to bude jenom trochu, že to bude jen chvíli, a moje odmítání ho vůbec nezajímalo. Nakonec to proti mé vůli a navzdory tomu, že jsem několikrát jasně řekla ne, udělal. Nepřála jsem si s ním mít sex, a on to udělal,“ prozradila Markéta.

V tu chvíli pochopila, že už v bytě nemůže zůstat, tak posbírala věci a odešla. Feri za ní podle jejích vlastních slov pokřikoval, že je kráva, že se přece nic nestalo.

Feri se rozhodl rezignovat na mandát poslance, oznámil, že nebude kandidovat ani v nadcházejících podzimních volbách do Sněmovny a za nevhodné chování k ženám a dívkám se omluvil. Obvinění ze znásilnění však odmítl a uvedl, že své jméno hodlá hájit u soudu.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová Ferimu poděkovala za správné rozhodnutí ve věci rezignace.

„Dominika považuji za svého přítele a věřím, že očistí své jméno. Pro politiky však platí presumpce viny a já osobně po tom vždy volala. Chci proto poděkovat za jeho rozhodnutí vzdát se mandátu poslance a nekandidovat v nadcházejících volbách,“ uvedla.

Pekarová a Feri

Zato ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) přes Feriho udeřila na celou TOP 09.

„Jestli jsou pravdivé výpovědi o chování poslance Feriho, pak to bohužel zapadá do schématu jednání TOP 09. Reálné činy jsou přesným opakem líbivých slov,“ napsala Maláčová.

Maláčová a Feri

Nemlčela ani moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová. „Výpovědi těch holek - tíživé čtení,“ napsala.

Fridrichová a Feri

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…