Fiala, Jurečka, Pekarová Adamová. Naděje pro Česko. Pavel Novotný září. Ale ODS dostala ránu

28.10.2020 15:44

Koalice naděje. Tak nazvaly strany tzv. demokratické opozice své spojení do dalších voleb, které stvrdily memorandem o vzájemné spolupráci. Milion chvilek je rád, protože právě k tomu vyzýval, i starosta Novotný září blahem. Ale ozvalo se i něco jiného. Fiala prý nejen posunul ODS k levému středu. Ale údajně ji zlikvidoval. Proč? Pozor je třeba dávat na lidovce.

Fiala, Jurečka, Pekarová Adamová. Naděje pro Česko. Pavel Novotný září. Ale ODS dostala ránu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předsedové tří koaličních stran po podepsání memoranda

O protibabišovské koalici či koalicích se v českém politickém prostředí mluví již dlouho. K jejich vytvoření vyzýval kupříkladu spolek Milion chvilek pro demokracii. Včera první krok udělaly strany TOP 09, ODS a KDU-ČSL, jejichž předsedové podepsali memorandum o spolupráci.

Zúčastněné strany spojení popsaly jako 'koalici naděje'. „Spojenectvím s ODS a KDU-ČSL chceme současné problémy naší demokracie překonat, vrátit zemi hodnoty a připravit ji na budoucnost,“ tvrdí TOP 09.

Pochvalu za spojení dostaly strany např. od spolku Milion chvilek, který je ke spojování vyzýval. „Tlak na spojování opozičních demokratických stran nese své ovoce! Význam spojování se naplno ukázal už v krajských volbách,“ hodnotili krátce.

Kladně hodnotil novou vládu i starosta Řeporyjí, který chystá poslaneckou dráhu, Pavel Novotný.

Přišla ale i jiná hodnocení. Např. z Trikolóry Václava Klause mladšího. Sám předseda soudí, že tímto krokem se ODS přesunula to levého středu. „To znamená, že již nikdo nehájí lidi a hodnoty, na kterých tato země kdysi zbohatla. Nový blok hájí stejnou evropskou politiku vysokých daní, dotací a destrukce národních států jako Babiš, jen chtějí provést pár kosmetických změn a tvářit se u toho víc demokraticky,“ prohlásil o nově vzniklé koalici.

Bývalá členka ODS Helena Mallotová dokonce prohlásila, že Fiala tímto krokem ODS zlikvidoval. S tím nesouhlasil komentátor Info.cz Martin Schmarcz, podle něhož naopak Fiala neměl jinou možnost.

Ozvala se také komentátorka XTV Karolína Stonjeková s poťouchlým vzkazem: „Koalice ODS, TOPky a lidovců? Až si disciplinovaný lidovecký volič zase zakroužkuje jak o život... to pak bude hodně velký mrzení. V ODS!“ Čímž naráží na předchozí angažmá lidovců v US-DEU, kdy lidovci kroužkováním prosadili řadu svých politiků na úkor dalších stran, které s nimi byly v koalici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…