Fiala: Nebudeme dávat dávky bohatým

01.05.2022 21:41

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes v rozhovoru pro Seznam Zprávy ubezpečil, že Česko stále prosazuje co nejtvrdší sankce. Odmítá, že by naše země byla málo aktivní při sestavování evropského sankčního seznamu, na jehož základě členské státy zmrazují majetek ruských prominentů.

Fiala: Nebudeme dávat dávky bohatým
Foto: Screen: ceskenoviny.cz
Popisek: Petr Fiala na volebním kongresu ODS.

Předseda vlády dnes na pražském Petříně, kde startovala kampaň koalice SPOLU před komunálními volbami, mimo jiné odmítl, že by mělo dojít ke zvýšení minimální mzdy podle požadavku odborů.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí

Rozhodně už také nechce hýbat s jednorázovým pětitisícovým příspěvkem pro rodiny s dětmi do osmnácti let. Ty mají získat rodiny, které mají roční hrubý příjem do jednoho milionu korun. Kabinet podle jeho slov nechce v žádném případě podporovat sociálními dávkami bohaté. 

V rozhovoru pak hovořil také o protiruských sankcích, kdy se tvoří jistý seznam ruských oligarchů s českou stopou, kteří by měli být přidáni na celoevropský sankční seznam. Fiala odmítá, že by v této otázce bylo Česko málo aktivní. „My jsme tady zmrazili ruský majetek za vyšší stamiliony korun. Takže naše orgány pracují aktivně a toto je něco, co naprosto jasně dodržujeme,“ zmínil předseda vlády. 

„Čím budou sankce fungovat déle, tím důrazněji budou na Rusko působit. Ta účinnost spočívá i v tom, že sankce přijala nejen EU, ale i USA, Kanada, Velká Británie,“ dodal závěrem se slovy, že pro Rusko je velmi obtížné sankce obejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…