Fiala a tlusté modelky. Jedni se poučili. Druzí si lžou pořád, říká senátorka

22.10.2023 13:47 | Monitoring

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová porovnala strategii premiéra Petra Fialy se strategií amerického výrobce spodního prádla módní značky Victoria's Secret. Tento výrobce, podle ní – na rozdíl od českého předsedy vlády – naslouchá tomu, co lidé poptávají, a umí se poměrně rychle poučit ze svých přešlapů a zvolit strategii jinou. Nelze se podle jejích slov divit, že bez potřebných změn bude nadále sílit znechucení českých občanů a klesat důvěra vůči nynější vládě ČR.

Fiala a tlusté modelky. Jedni se poučili. Druzí si lžou pořád, říká senátorka
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí
Členka Senátu Parlamentu ČR naráží na nepovedenou kampaň módní značky Victoria’s Secret. Ta proslula svými legendárními módními přehlídkami s dokonalými modelkami, kterým se přezdívá „andílci“. V posledních letech se značka rozhodla zapojit modelky s obézními postavami, což se nesetkalo s úspěchem. Podle vedoucích pracovníků Victoria's Secret takovéto iniciativy značky v oblasti diverzity „nestačí na to, aby finančně vydělávaly“. Řetězec spodního prádla se proto rozhodl opustit svou feministickou proměnu z posledních let a snaží se obnovit svou původní tvář, po které zákazníci, přesněji hlavně zákaznice, volají. Píše to portál Fox Business.

Právě ony obézní modelky, o které není mezi zákazníky/zákaznicemi značky Victoria's Secret zájem, mají dle Zwyrtek Hampové mnoho společného s premiérem Petrem Fialou. „S politickými ‚modely a modelkami‘ je to totiž stejné, jako s těmi na spodní prádlo,“ píše na facebooku senátorka.

„Americký výrobce spodního prádla v roce 2021 změnil svou strategii. Od štíhlých krásných modelek přešel k modelkám i obézním, nebo k vykastrovaným exmužům, zkrátka zvolil reklamu pod taktovkou nové ideologie... A pohořel... Když mu tržby spadly o 3 miliardy amerických dolarů, pokorně se vrací k reklamě, která lahodí oku zákazníka. Zkrátka trhu neporučíš... poptávka vždy odvisí od kvality a inteligence nabídky,“ glosuje kauzu Victoria’s Secret politička.

Podobnou sebereflexi by měly mít i strany vládní pětikoalice. „Škoda, že to stále nechápou naše koaliční politické strany... Nabídly nám před dvěma lety své politické ‚modely a modelky‘, ale dnes už víme, že tito muži a ženy z plakátů a z billboardů totálně pohořeli/-y. Zisk klesl této ‚vládní firmě‘ na pouhých 18 %, a hlavní model z plakátu je dokonce v oblíbenosti nejhorší na světě. Jen ta sebereflexe je, na rozdíl od managementu Victoria´s Secret, zatím nulová. Pořád nám umanutě vnucují na těch billboardech i v reklamě v tisku stále stejné, tedy ty neúspěšné, modely. A myslí si snad, že se s nimi vrátí k původním ziskům,“ poznamenala senátorka.

„Je jedno, zda jde o extrémně obézní modelku, nebo o extrémně neúspěšného premiéra Petra Fialu. Victoria´s Secret si přiznala realitu, že určitý typ modelek není žádaný, a reklamu mění. Poslanci vládní koalice dali důvěru původním „modelům a modelkám‘, přestože jsou velmi nežádaní, a reklamu nemění. Změnili sice původní lživé slogany za neutrální sebechválu, ale podstata zůstává,“ podotýká Zwyrtek Hamplová.

Na rozdíl od vedení Viktoria´s Secret je názor lidí lhostejný vládě ČR, které jde hlavně o to, aby její členové nepřišli o „honoráře“. „To jediné je odlišuje od managementu Viktoria´s Secret, ti názoru svých zákazníků naslouchali. A proto jejich reklama bude opět lahodit oku...“ dodává Jana Zwyrtek Hamlová s tím, že naopak současná vláda se starými tvářemi přišla jen s novými sebechvalnými hesly, která nahradila ta původní lživá. Výsledek očekává takový, že občané se od Fialovy vlády znechuceně odvrátí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…