Fiala prezidentem. Ano, padlo z důležitých úst

16.03.2022 11:03 | Ze sítí

Exministr vnitra za ODS Ivan Langer má za to, že předseda ODS a premiér Petr Fiala svou cestou do Kyjeva vykročil zároveň na svou prezidentskou dráhu. Langer předpovídá, že se Fiala stane v roce 2023 prezidentem České republiky.

Fiala prezidentem. Ano, padlo z důležitých úst
Foto: Repro Twitter
Popisek: Premiér Petr Fiala ve vlaku na cestě z Kyjeva

Předseda české vlády Petr Fiala v úterý tento týden odjel spolu s polským a slovinským premiérem na jednání do Kyjeva, kde se setkal mimo jiné i s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Přímo v Kyjevě zdůraznil, že chtěl dát Ukrajincům jasně najevo, že nejsou v boji sami, ale že je EU podporuje. Česká vláda i humanitární organizace poslaly na Ukrajinu materiální pomoc za stovky milionů korun a česká vláda vedle toho uvolnila vojenská vybavení, zbraně a munici, které již dnes na ukrajinském území zpomalují postup ruských agresorů.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Fialovi a dalším premiérům za návštěvu Kyjeva poděkoval a zdůraznil, že takto se chovají přátelé.

„Přijeli, i když na Kyjev míří okupanti,“ ocenil Zelenskyj odvahu premiérů, včetně Petra Fialy (ODS). „Stáli v Kyjevě přímo vedle nás, vedle svých přátel. Takhle se chovají lídři,“ zaznělo od Zelenského. „Každý, kdo stojí po našem boku, se může stát skutečným hrdinou,“ dodal ještě ukrajinský prezident.

K věci:

A přestože z Česka zaznívá i kritika Fialovy cesty do Kyjeva, ozývají se hlasy, že se má raději starat o české občany, řada lidí Fialovi za jeho cestu tleská, děkuje a zdůrazňuje, že se konečně zase nemusí za premiér České republiky stydět. V éře Andreje Babiše to podle nich bylo jinak.

Exministr vnitra Ivan Langer tyto hlasy slyší a na sociální síti facebook napsal, že svou cestou do Kyjeva nastoupil Fiala také cestu za prezidentským úřadem a to už v roce 2023. I když to bude znamenat, že jako premiér bude muset podat demisi, což bude znamenat konec jeho současné vlády. Premiér podle české Ústavy podává demisi do rukou prezidenta a podle Langera je Fiala na cestě, aby v roce 2023 předal jako premiér demisi do rukou sám sobě.

„Petr Fiala je na cestě podat demisi sám sobě v březnu 2023,“ napsal doslova Langer.

Ivan Langer promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…