Fiala slouží těm, kteří ho dostali do funkce. Těmto! Šéf PRO Rajchl udeřil

10.11.2022 20:18 | Ze sítí

V čem je premiér Fiala naivní a proč je prostoduchý? Je, nebo není u nás zaručena svoboda slova? Jak bude vypadat 17. listopad na českých náměstích pro neparlamentní protivládní strany? A je mimoparlamentní opozice jednotná, nebo rozhádaná? I o tom hovořila moderátorka Jana Bobošíková v pořadu Aby bylo jasno s šéfem strany PRO Jindřichem Rajchlem.

Fiala slouží těm, kteří ho dostali do funkce. Těmto! Šéf PRO Rajchl udeřil
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl

Úvodem se Rajchl vyjádřil k tomu, proč by měla podle něj vláda premiéra Fialy odstoupit.

„V současné době bychom těch důvodů našli asi padesát. To hlavní je ekonomická situace, naprosto nezvládnutá energetická krize. Když se podíváte na všechny vlády v okolí, v celé Evropě, tak se snažily nějakým způsobem pomoci podnikatelům, obyčejným lidem. Ta naše vláda neudělala vůbec nic. V podstatě neustále jenom něco slibovala, pak ty sliby odkládala, měnila, rušila. A dnes tady krachují opravdu firmy ve velkém, končí nám celá odvětví naší ekonomiky. A za to jednoznačně nese odpovědnost vláda Petra Fialy.

Druhá věc je určitě přístup k tomu ukrajinskému konfliktu, který já považuji za velmi nešťastný, my jsme v současné době společně s Polskem za největší jestřáby v rámci celého toho konfliktu a myslím si, že některé ty excesy, které tady jsou, tak jdou naprosto za hranu zdravého vnímání... Protože už jaksi dávat tady, zobrazovat tady mrtvolu Vladimira Putina v pytli a podobně, to obrovským způsobem poškozuje naše mezinárodní vztahy, dělá nám to ostudu v celé Evropě a na celém světě – a já si myslím, že jsme měli zvolit daleko střízlivější přístup. A že v budoucnu za tenhleten naivismus naší strany budeme platit,“ sdělil Rajchl.

 

 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí
„Dalším důvodem jsou veřejné finance, protože tato vláda de facto slíbila, že bude snižovat zadlužení tohoto státu, což vůbec nedělá. Je tomu přesně naopak. I kvůli inflaci má vláda zvýšené příjmy, ale i přesto prostě vláda utrácí naprosto šíleně ty částky – 74 miliard na lipskou burzu, 80 miliard za letouny F-35, 900 milionů korun měsíčně za vakcíny, které následně zase likvidujeme. Mimochodem, tou zajímavostí je, že je likviduje znovu společnost Pfizer. Takže my jim zaplatíme za to, že nám to dodají a pak, až projde expirační lhůta, tak jim to pošleme znovu a zaplatíme za to, že to zlikvidují. To je naprostá šílenost a ta díra ve veřejných financích se pouze a jenom prohlubuje...

A vidíme, že ta vláda vlastně není schopná vůbec šetřit, ale naopak zase jediné, co umí, je zavádět nové daně a zvyšovat ty stávající. To považuji za naprosto nešťastné a podle mého názoru už jenom ten prohraný boj s inflací, který jednoznačně... ta inflace ničí úspory českých domácností, a ta vláda jenom ještě přifukuje těmi svými nešťastnými kroky a zaváděním nových daní – tak to je jednoznačný důvod sám o sobě, aby ta vláda okamžitě odstoupila,“ dodal Rajchl, jenž o premiérovi Fialovi hovoří jako o „prostoduchém“ či o „naivním Péťovi“.

„On (Petr Fiala) je v podstatě dnes loutkou, nekoná podle svého přesvědčení. Když se podíváte na ten jeho projev z roku 2014, tak ten je úplně diametrálně odlišný, o 180 stupňů, oproti tomu, co dělá v současné době. Ta naivita spíš tkví z toho, nebo vyplývá z toho, jakým způsobem on působí. Navenek svým vyjadřováním, svým chováním, svojí gestikulací, některými výroky, které opravdu jsou směšné,“ podotkl Rajchl.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí
„To, co dělá v současné době, je skutečně záměr, je to cíl – a on opravdu slouží těm, kteří stojí za ním, kteří ho do té funkce dostali,“ řekl Rajchl. Fiala se podle něj už od mládí paktoval s landsmanšaftem, či je člověkem, který chodí třikrát týdně na americkou ambasádu. „To je naprosto zřejmá záležitost,“ dodal Rajchl. Důkazy pro to nemá, ale je to podle něj obecně známý fakt.

„Petr Fiala nehájí české národní zájmy. Nehájí je nikde a na žádném poli. Když tady mluvíme o ceně energií a je tady celá řada expertů, která jasně radí, co bychom měli udělat... Ale Petr Fiala dělá pravý opak a neustále hovoří o tom, že musíme chránit minoritní akcionáře. Tak odkud ti minoritní akcionáři jsou? Převážně ze Spojených států amerických,“ dodal Rajchl. Podle jeho slov dostal Fiala Českou republiku do pozice „subkolonie“. „Německo slouží pro Spojené státy, my zase pro Německo. Tím jsme kolonií druhého řádu, s čímž já absolutně nemohu souhlasit,“ sdělil Rajchl. 

Když přišla řeč na svobodu slova, Rajchl připomněl, že ta sice je u nás právně zaručena, fakticky ale nikoliv. „Pokud se podíváme do zákonů, tak tam nalezneme celou řadu pojistek pro zajištění svobody slova, svobody názorového projevu. Ale realita je úplně jiná. Bohužel jak vláda, tak i orgány, které mají dbát na zajištění té svobody slova, tak nekonají, nebo respektive konají přesně proti tomuto cíli, proti této hodnotě. Zejména co se týče oblasti covidu a ukrajinského konfliktu, tam už téměř o svobodě slova nemůžeme mluvit,“ dodal Rajchl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…