Fiala spustil občanské interpelace. A už odpovídá

25.02.2024 8:46 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) nově zavedl na sociální síti tzv. „občanské interpelace“. Lidem odpovídá na důležité otázky, jež je pálí a které mu na sociálních sítích nejčastěji pokládají. První se týkaly otálení ohledně přijetí eura; podle Fialy by o tom měla rozhodovat příští vláda. Dále lidi zajímala cesta k energetické soběstačnosti, kdy premiér vzpomněl, co zanedbala vláda předchozí.

Fiala spustil občanské interpelace. A už odpovídá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Stejně jako v Poslanecké sněmovně mají poslanci možnost zeptat se předsedy vlády i jejích členů na cokoli, bylo by dobré, kdyby i občané měli takovou příležitost zeptat se premiéra na to, co je nevíce zajímá. Takto představil předseda vlády novinku – „interpelace od občanů“.

První dotaz, který premiér Fiala zodpověděl, patřil otázce vstupu do eurozóny. Někteří občané nerozumějí tomu, že s tím vláda otálí. „My s eurem zase tak úplně nečekáme. Děláme kroky, které povedou k tomu, že se další vláda bude moci rozhodnout, jestli chceme vstoupit do eurozóny, nebo nechceme,“ sdělil předseda vlády.

Zopakoval svá slova, že nyní takové rozhodnutí dělat současná vláda nemůže. „Nemá to smysl po dobu funkčního období mé vlády, protože neplníme maastrichtská kritéria, podmínky pro to, abychom mohli přijmout euro,“ pokračoval premiér Petr Fiala s tím, že jeho vláda se zavázala, že do konce svého funkčního období bude Česko maastrichtská kritéria plnit.

Druhá otázka se týkala energetiky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Neschopný diletant Fiala se nehodí ani jako ředitel krematoria , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 25.02.2024 14:20:48
musí jít od kormidla

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…