Fiala uklidňoval občany. Jenže si naběhl. Otázka přišla hned

16.11.2022 22:30 | Ze sítí

Poté, co včera řada představitelů vlády zřejmě mylně odsoudila úterní raketový útok na Polsko jako ruský a zasazovala se o tvrdou odpověď, přichází premiér Petr Fiala (ODS) s ujištěním, že naše bezpečnost není ohrožena. Ovšem právník v oblasti zdravotnictví Ondřej Dostál pak doplnil, co Fialova slova vlastně znamenají.

Fiala uklidňoval občany. Jenže si naběhl. Otázka přišla hned
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

„Chtěl bych všechny ujistit, že Česká republika není v bezpečnostním ohrožení a našim občanům nic nehrozí,“ napsal dnes předseda vlády Petr Fiala na svém twitteru.

„Nejpravděpodobnější vysvětlení včerejšího incidentu je, že raketu ruské výroby, která nedopatřením spadla na polské území, použila Ukrajina při sebeobraně během masivní vlny útoků Ruska na civilní cíle. S definitivním závěrem ohledně toho, co se stalo, je ale potřeba počkat na výsledky vyšetřování,“ pokračuje ministerský předseda.

Následně připomněl, že strůjcem všeho jsou v podstatě stále Rusové: „Je také důležité říct, že nebýt ruské agrese a barbarských útoků na Ukrajině, k ničemu podobnému by nedošlo,“ dodává.

„Od včerejšího večera jsem byl v kontaktu s premiérem Morawieckým a polským přátelům jsem vyjádřil upřímnou soustrast nad smrtí občanů Polska. Stojíme za Polskem a dalšími spojenci EU a NATO,“ uzavírá Fiala.

Premiérovo vyjádření posléze ironicky komentuje právník a specialista na zdravotnictví Ondřej Dostál. „Děkuji, hned jsem klidnější. Když tedy ‚nejsme v bezpečnostním ohrožení‘ a ‚našim občanům nic nehrozí‘, lze to chápat tak, že už nejsme ve válce? Ptám se i kvůli válečné dani. Aby si to zase někdo špatně nevykládal jako včera ty výroky o eskalaci a raketovém útoku na Polsko,“ narážel na výroky členů vlády, kteří z útoku na Polsko bezprostředně mylně obvinili Rusko a žádali patřičnou odvetu a málem povolávali vojska NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…