Fialovi roztleskávači dorazili, jedna pochvala střídala druhou

22.06.2022 22:25 | Ze sítí

Kritiku plynoucí k dnešnímu mimořádnému projevu předsedy vlády Petra Fialy (ODS) zdaleka nesdílejí všechny osobnosti politického a novinářského světa. Komentáře lidí pohlížejících na Fialův projev ne zcela pozitivně se vydal odrazit například bývalý aktivistický lídr Milionu chvilek Mikuláš Minář. „Proneseno klidně, jasně, důrazně,“ tleská Fialovi za dobrý projev. Připojil se k němu také šéfredaktor Forum24 Pavel Šafr a odmítl, že by bylo dnešní vystoupení šéfa vlády nadbytečné. „Autoritář a estébák“ Babiš prý byl v televizi také často.

Fialovi roztleskávači dorazili, jedna pochvala střídala druhou
Foto: screen: CNN Prima News
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Partie.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
Přestože dnešní projev premiéra Petra Fialy (ODS) k ekonomické a politické situaci Česka budí na sociálních sítích rozporuplné reakce a zaznívají výtky, označující jej za „velkorysé vládní PR“ či prostor současného premiéra ke kritice předchozí vlády bez oponentury, najdou se i pochvalné reakce. 
 
Jednu z nich k projevu zveřejnil také někdejší lídr Milionu chvilek Mikuláš Minář, který čas strávený s premiérem prostřednictvím obrazovky nelituje. „Dobrý projev,“ hodnotí. 
 
Minář vnímal kladně především slova Fialy o tom, že se Česko musí stát energeticky nezávislou zemí a odříznout se od Ruska či blok předsedy vlády k řešení ekonomických trablů. „Vláda pomůže občanům s energiemi a především – nikoho nenechá padnout až na dno. Proneseno klidně, jasně, důrazně,“ sčítá Minář.
 
Pokud prý tak podle něho na slova navážou činy a „bude se naslouchat odborníkům“, pak to za něj má být na palec nahoru. 
Minářovi, který dříve velmi vehementně kritizoval korupční kauzy v české politice, tak zřejmě nechybělo ani premiérovo mlčení k vážnému skandálů dopadajícímu na vládní Starosty. Právě to, že se premiér ani slovem nezmínil o kauze týkající se obviněného exnáměstka pražského primátora Petra Hlubučka, přitom v reakcích na projev ministerského předsedy zaznívalo poměrně často.
 
Šéfredaktor Forum24 Pavel Šafr odmítl výtky o nadbytečnosti „mimořádného projevu“. „Prý by stačila tisková konference. Nemyslím si to. V řadě demokratických zemí vystupují ve vážných situacích státníci v televizi,“ zmínil. 
 
Následně ukazoval na Fialova předchůdce. „Babiš si tuto metodu oblíbil a moc výhrad jsme neslyšeli. Hlavní rozdíl je, že tehdy v televizi řečnil autoritář a estébák,“ nebral si Šafr s bývalým premiérem servítky. 
Kladný ohlas sdílel rovněž poslanec ODS Stanislav Blaha, v těžkých dobách je podle něho potřeba mít člověka, „co k vám bude upřímný a ukáže realitu takovou, jaká je“, což dle něj Fiala splňuje. 
 
„Příjemná změna poslouchat projev státníka, co mluví na rovinu, férově a neslibuje nesplnitelné,“ vyjádřil se též.
Nejde o jediné kladné ohlasy na premiérův projev. Fialových kroků směrem k řešení ekonomických problémů či hrozeb v energetice si povšimla s pochvalou směrem ke kabinetu i ekonomka Danuše Nerudová, jež chce kandidovat na novou hlavu státu.
 
„Energetická suverenita. Cílená pomoc potřebným. Zjednodušení žádostí o podporu. Tři velmi dobré a klíčové kroky vlády Petra Fialy, které opravdu jsou pomocnou rukou,“ chválí za ně ministerského předsedu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…