Fico na sjezdu své strany tvrdě zkritizoval opozici i protiruské sankce

06.12.2014 12:37

Ke kritice opozice a k obhajobě politiky levicové vlády využil dnes slovenský premiér a předseda sociálních demokratů (Směr-SD) Robert Fico slavnostní sjezd své strany u příležitosti 15. výročí jejího založení. V projevu před účastníky, mezi nimiž byl i český premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, Fico označil svou stranu za základ politické stability v zemi. Během své řeči opětovně kritizoval sankce, které na Rusko uvalila Evropská unie v souvislosti s krizí na Ukrajině.

Fico na sjezdu své strany tvrdě zkritizoval opozici i protiruské sankce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Směr-SD je na Slovensku dlouhodobě nejpopulárnějším politickým subjektem, který má v parlamentu pohodlnou většinu. Ta mu v roce 2012 umožnila vytvořit jednobarevný kabinet. Další parlamentní volby jsou v zemi naplánovány na rok 2016.

„V březnu 2016 budou voliči rozhodovat, zda chtějí politickou stabilitu, nebo slepenec. Zda chtějí reálnou politickou alternativu vyzkoušenou dvěma (obdobími) vládnutí Směru-sociální demokracie, nebo alternativu nenávisti bez jakékoliv programové a hodnotové politiky," prohlásil Fico. Dodal, že protipólem stabilní strany Směr-SD je „atomizovaná a zdevastovaná opozice".

Opozice podle Fica nedokáže soupeřit s vládní stranou na poli politiky, a proto za podpory některých médií prý nabízí pouze nenávist a usiluje o to, aby o Směru-SD vytvořila co možná nejhorší obraz. Kritizoval opoziční politiky také za organizování protivládních mítinků, které přirovnal k „balkanizaci slovenské politiky".

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …