Fico přijíždí do Česka. Jednat bude se Sobotkou

08.06.2016 6:18

Slovenský premiér Robert Fico přijede dnes do České republiky na svou první oficiální zahraniční cestu od březnového znovujmenování do funkce. V Praze ho čeká jednání s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Oba poté vystoupí na konferenci i s předsedy vlády Maďarska a Polska u příležitosti summitu visegrádské skupiny.

Fico přijíždí do Česka. Jednat bude se Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Původně měl Fico přijet do Prahy v polovině dubna, v té době byl ale hospitalizován v bratislavském Národním ústavu srdečních a cévních chorob. Později se podrobil kardiochirurgickému zákroku, podle informací Denníku N mu lékaři kvůli zúženým cévám voperovali dvojnásobný bypass. Sobotka ocenil, že Fico drží zavedenou tradici a i po zotavení zamířil na první zahraniční cestu do ČR.

Premiéři budou podle Úřadu vlády mluvit o koordinaci v oblasti energetiky a energetické bezpečnosti a rozvoji přeshraniční dopravní infrastruktury. Mezi tématy jsou i přípravy společných oslav 100. výročí vzniku Československa a připomenutí 50 let od pražského jara v roce 2018. Hovořit se bude i o prioritách visegrádské čtyřky či spolupráci obou zemí s Rakouskem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…