Filip vytáhl KSČ: Babiš a Pavel? Jeden byl a je obchodník. Druhý pořád válčí, jen za žold mění nepřítele

16.01.2023 20:35 | Ze sítí

Bývalý šéf KSČM Vojtěch Filip se na sociální síti vyjádřil k výsledkům prvního kola prezidentských voleb. V rámci skutečností, že do finále postupují kandidáti s komunistickou minulostí, poukázal, jak prozíravá byla kádrová politika KSČ, když na Hrad míří právě její tehdejší členové s nemalou podporou voličů.

Filip vytáhl KSČ: Babiš a Pavel? Jeden byl a je obchodník. Druhý pořád válčí, jen za žold mění nepřítele
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip ve volebním štábu

Vojtěch Filip ve svém tweetu nejdříve shrnuje, že o prezidentské křeslo usilovali celkem tři kandidáti, kteří byli členy KSČ. Na mysli měl Petra Pavla, Andreje Babiše, kteří se o Hrad utkají v druhém kole 27. a 28. října, a Tomáše Zimu, pro něhož cesta na Hrad po prvním kole skončila. „V prvním kole prezidentské volby byli tři bývalí členové KSČ (nikoliv KSČM), 37,5 %, ve druhém kole jdou dva členové, tam mají 100 %,“ píše někdejší politik KSČM.

Podle jeho slov je přesvědčen, že za jejich úspěchem ve volbách stojí i ona kontroverzní minulost. „Ukazuje se, jak prozíravá byla kádrová politika bývalé KSČ. Jeden byl tenkrát a je i dnes obchodník, ten druhý pořád válčí, jen mění za žold nepřítele,“ napsal na adresu prezidentských kandidátů Andreje Babiše a Petra Pavla.

 

 

Své k tomu měli říct lidé v následné diskusi, kteří Filipovi vyčetli podporu Babišovy vlády ze strany KSČM. „Vojto, hlavně že jsi s tím marockým estébákem byl ve vládě a plácali jste se po zádech, jak se společně tiše podporujete nejen ve vládě :-) Vaše strana šla už do kytek, takže nás tady tvoje hnoje fakt nezajímají,“ vzkázal jeden z diskutérů. Narážel na historický debakl, kdy se komunisté poprvé od svého založení nedostali v parlamentních volbách v roce 2021 do Poslanecké sněmovny.

„No jo, vy estébácký kurvy vždycky budete držet při sobě,“ nebral si servítky další rozčílený twitterový uživatel.

„Fakt na názory bolševika nečekáme... Ten obchodník byl udavač StB a pod dohledem KGB. Asi tak, po revoluci jel dál ve svých prasárnách. Generál pracoval pro demokratické struktury, tak si nechte ty zasrané komunistické žvásty. Naštěstí už zákony této země kurvit nemůžete!“ vyjádřil svůj názor přispěvatel do diskuse.

„Pane Filipe, vy umíte vždy napsat tveet, kde pokrytci kvičí jako trefená podsvinčata,“ zněla další kritická reakce na Filipův výrok.

Andrej Babiš nyní zdůrazňuje, že jeho členství v KSČ vzniklo pod nátlakem a mělo mu umožnit cestovat do zahraničí. Petra Pavla v povolebním vyjádření popsal v horším světle, a sice jako rozvědčíka trénovaného v Rusku, který vítal sovětskou invazi do Československa v roce 1968. Generála Pavla přirovnal k Putinovi, který podle něj měl podobnou minulost.

Petr Pavel Babišovo vystoupení popsal jako kňučení. „Tiskovku předsedy Babiše jsem sledovat nestihl, ale zaslechl jsem, že to prý bylo jedno velké kňů,“ vyjádřil se na adresu svého soupeře generál. V médiích pak dodal, že pokud bude kampaň bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) vypadat jako jeho tisková konference po prvním kole prezidentské volby, lze z jeho strany očekávat pouze samé lži. Babiš ho označil za komunistického rozvědčíka.

V prvním kole generál Petr Pavel porazil s 35,40 % hlasů jen o pár desetin Andreje Babiše (34,99 % hlasů). Účast voličů byla z dosavadních prezidentských voleb v ČR rekordní, dosáhla 68,24 %. Vítěz voleb v březnu po deseti letech vystřídá na Hradě Miloše Zemana.

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…