Firmě, která měla pronajaté reklamní plochy v Evropské, prý i přes její nesouhlas vyměnili reklamu za čínské vlajky

12.04.2016 17:56

Vyvěšení čínských vlajek podél Evropské ulice v Praze má dohru. Reklamní prostor totiž měla zaplacený firma Samsung a nikdo jí neoznámil, že na zaplacených plochách někdo vyměnil její reklamu za vlajky. Informuje Český rozhlas.

Firmě, která měla pronajaté reklamní plochy v Evropské, prý i přes její nesouhlas vyměnili reklamu za čínské vlajky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní shromáždění namířené proti údajné perzekuci ukrajinských komunistů, tzv. "dekomunizaci" a protilidovému teroru na Ukrajině

Firma Samsung dostane odškodnění za to, že na místo její reklamy byly vyvěšeny čínské vlajky. Nikdo jí to totiž neřekl, ani se neptal na svolení. A Samsung má dlouhodobě zaplacené reklamní plochy, tudíž tak utržil škodu.

„Byli jsme prostřednictvím mediální agentury kontaktováni se žádostí, zda bychom uvolnili naše dlouhodobě pronajaté plochy pro možnost vyvěsit vlajky u příležitosti návštěvy čínského prezidenta. Tuto žádost jsme ale zdvořile odmítli,“ uvedl mluvčí českého zastoupení Samsungu Jiří Janeček.

Přesto však na Samsungem pronajatých plochách došlo k sundání současné reklamy a následnému vyvěšení čínských vlajek, aniž k tomu firma dala souhlas. „Pronajímatel ploch nám následně nabídl kompenzaci, kterou jsme přijali,“ dodal Janeček.

Firma tak dostane na určitou dobu reklamní prostory zdarma.

„Reklamní plochy dlouhodobě využívá smluvní partner města, společnost BigBoard Praha, a za ní následuje řetězec smluvních vztahů, jejichž účastníkem už Magistrát hl. m. Prahy není,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman s tím, že magistrát nikomu kompenzaci nenabízel, vše je v režii firmy BigBoard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…