Fňuk, fňuk. Klaus ml. a Šichtařová nebudou rádi. Toto o nich padlo

22.12.2019 20:15

Petr Bittner, politický filozof a publicista Deníku Referendum, kroutí hlavou nad tím, co podle něj předvádějí ekonomka Markéta Šichtařová nebo zakladatel Trikolóry a poslanec Václav Klaus mladší. Svobodně prohlašují, že přicházíme o svobodu, a čím víc to říkají, tím víc se objevují v médiích. Bittner tuto situaci popisuje jako „dialektika efektivní ufňukanosti“.

Fňuk, fňuk. Klaus ml. a Šichtařová nebudou rádi. Toto o nich padlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Publicista Petr Bittner si v textu pro Deník Referendum rýpl do ekonomky Markéty Šichtařové a do Václava Klause mladšího. Kroutil hlavou nad tím, jak ekonomka stále stejně svobodně mluví o omezování svobody a čím svobodněji a hlasitěji mluví o nesvobodě, tím víc se prodávají její knihy a tím víc je zvána do médií, kde dostává prostor svobodně vyjádřit svůj názor.

Čím víc varuje ekonomka Markéta Šichtařová před posilováním eko-socialistické diktatury, tím víc prodává svých knih, tím častěji je zvána do médií, tím více získává ocenění. Pokud domyslíme tuto úměru do konce, tak kdyby levičácká totalita zavládla definitivně, Šichtařová by v ní musela být přinejmenším prezidentkou,“ konstatoval publicista.

Podobné je to se zakladatelem Trikolóry Václavem Klausem mladším, který slovně bojuje proti elitám a stěžuje si, že přichází o svobodu slova, např. na Facebooku. Stěžoval si na to např. v internetové televizi DVTV na počátku tohoto roku.

Nyní jsme v situaci, že EU zahajuje velké tažení za cenzuru, za kontrolu názorů, přijímá nové desítky úředníků, kteří budou hodnotit, jaká zpráva je fake news a jaká není. Chce vybírat média, která budou dotována, nezávislá média. A má dohodu se čtyřmi giganty – Twitter, Mozzila, Google a Facebook – ohledně mazání nevhodných příspěvků, o kterých ti úředníci rozhodnou, že jsou špatné. Já proti tomu s dovolením zásadně protestuju,“ pravil Klaus.

Teď má Václav Klaus mladší Trikolóru a Bittner počítá s tím, že se vydá podobnou argumentační cestou jako Šichtařová.

„Strana Vašíka už je na světě – lze očekávat, že hrozba liberální totality v nadcházející kampani ještě posílí. Proti něčemu strana Vašíka bude muset bojovat, protože ‚pravicovou stranu s Klausem v čele‘ by asi volily maximálně stovky lidí, kterým podobný projekt v minulosti zajistil amnestii,“ napsal Bittner v narážce na poslancova otce exprezidenta Václava Klause staršího, který těsně před odchodem z funkce vyhlásil poměrně širokou amnestii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…