Foldyna: Část ČSSD poblahopřála Halíkovi? Tak od toho se distancuji

17.03.2014 9:22

Dlouholetý člen České strany sociálně demokratické, poslanec Jaroslav Foldyna se veřejně distancoval od Křesťansko-sociální platformy ČSSD a vyzval i ostatní sociální demokraty, aby tak učinili také.

Foldyna: Část ČSSD poblahopřála Halíkovi? Tak od toho se distancuji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Anketa

Kdybyste bydleli na Krymu, jak byste hlasovali v referendu?

hlasovalo: 9473 lidí

„Jako dlouholetý člen ČSSD se veřejně distancuji od Křesťansko-sociální platformy ČSSD, která zaslala blahopřání prof. Tomáši Halíkovi k získání Templetonovy ceny,“ uvedl Foldyna. Halíka označil za „bezesporu velice chytrého a vzdělaného kněze“. Poslanci ale vadí jeho „diametrálně odlišný světonázor". „Jeho pravdoláskovství, které vidí dějinné události v naprosto jiném světle než my sociální demokraté, mě nutí se od aktu ocenění jakousi platformou ČSSD distancovat,“ napsal Foldyna.

Zároveň na sociální síti Facebook vyzval i další sociální demokraty, aby se i oni od křesťanské platformy ČSSD distancovali.

Křesťansko-sociální platforma ČSSD je platforma a iniciativa v rámci České strany sociálně demokratické, sdružující všechny křesťanskosociálně a nábožensky orientované příznivce levice, členy i nečleny ČSSD. Vznikla z potřeby navázat dialog křesťansky smýšlejících lidí s politickou levicí. Představitelé vycházejí z toho, že křesťanství má ideově blíže k levici, přestože mnoho křesťanů v politické oblasti nejen u nás tíhlo k pravicovým křesťanskodemokratickým stranám.

Platforma se hlásí k myšlenkám křesťanského socialismu. Její členové jsou katolického i evangelického vyznání nebo i ateisté uznávající křesťanské hodnoty. K platfomě se mimo jiné hlásí i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Celý text Jaroslava Foldyny najdete zde.

Prohlášení Křesťansko-sociální platformy najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…