Foldyna vypráskal Schwarzenberga: Pokrytec. My víme, kdo tu řval Heim ins Reich

14.12.2014 10:43

Svět v posledních dnech rozebírá mimo jiné i zprávu Senátu Spojených států, ve které se praví, že americká CIA nepřiměřeně nakládala s radikálními muslimskými vězni, aby z nich dostala informace o hrozících teroristických útocích. Zkrátka je mučila. Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) pro to ale v případě muslimských radikálů vyjadřuje pochopení. Foldyna se na sociální síti věnoval i předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

Foldyna vypráskal Schwarzenberga: Pokrytec. My víme, kdo tu řval Heim ins Reich
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Člen dolní parlamentní komory Jaroslav Foldyna Spojené státy dlouhodobě kritizuje, např. kvůli počínání této země v kosovské krizi v roce 1999. Ale když přijde řeč na muslimské radikály, kteří mohli mít informace o připravovaných teroristických akcích a dostali se do rukou CIA, zastává nekompromisní postoj.

„CIA dělá to, co tady v této situaci dělat musí. Nebo budeme čekat, až budou vybuchovat stanice metra? Nádraží? Letadla a umírat nevinní?" napsal poslanec na sociální síti Facebook. Stojí za pozornost, že se v tomto rozchází se svým stranickým kolegou, ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem. Ten prohlásil, že mučení je zavrženíhodné, ať už se ho dopouští kdokoliv.

Schwarzenberg je prý pokrytec

Na stejném místě, to jest na sociální síti Facebook, pak Foldyna zkritizoval předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga za údajné pokrytectví. Bývalý ministr zahraničí totiž ve spojitosti s pětadvacátým výročím sametové revoluce v rozhovoru pro Písecký deník varoval, že nesmíme zapomínat naši historii. Pokud na ni zapomeneme, nebudeme před sebou mít ani budoucnost.

Foldyna mu oponoval, že český národ nezapomíná. Nezapomíná např. na to, kdo podepsal Mnichovskou dohodu a ani na to, že Schwarzenberg údajně zradil národ.

„My si pamatujeme na to, kdo nás v roce 1938 zradil, kdo se za nás postavil a koho vy, pane Schwarzenbergu, jste za náš národ zradil. My i víme, kdo tu řval Heim ins Reich. Kdo Mnichovskou dohodu podepsal. Zase se opakuje pokrytectví Karla Schwarzenberga," rozčílil se poslanec.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…