Foldyna vzpomenul na Dienstbiera a přemlouvání báby s dědkem

29.03.2013 10:15

Poslanec sociální demokracie Jaroslav Foldyna je přesvědčen, že jeho strana je schopná přitáhnout mladé voliče i bez Jiřího Dienstbiera, který nebyl na sjezdu zvolen do vedení strany. Vyplývá to z jeho odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Foldyna vzpomenul na Dienstbiera a přemlouvání báby s dědkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Čtenář pod přezdívkou moby připomněl výrok předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který řekl, že nezvolení Jiřího Dienstbiera do vedení strany by byla sebevražedná tendence, protože je populární osobou a oslovuje mladé i středové voliče. A ptal se Jaroslava Foldyny zda s tímto tvrzením souhlasí a jak by mladé voliče přilákal sám. "Co jim jako strana nabízíte? Znám vaše programové priority, ale že by byly zaměřeny na mladé," ptá se čtenář ParlamentníchListů.cz moby.

Celá odpověď poslance Foldyny ZDE

Foldyna ve své odpovědi píše, že se domnívá, že v mysli mladého člověka je především pohled na to, jak bude mít možnost studovat, uplatnit své vzdělání, kde bude žít a celá řada dalších věcí v podobném duchu.

S Dienstbierem i bez

Obecně se v demokratické společnosti prý ustálilo, že mladí lidé jsou více "revoluční a levicoví", což v naší zemi podle poslance bohužel neplatí.

Je ale přesvědčen, že sociální demokracie se o mladé voliče bát nemusí. "Poté, co mladí 'přemlouvali bábu s dědkem', aby jim posléze bylo naordinováno vyšší DPH a nižší životní úroveň, věřím, že jejich zájem o tradiční levicové demokratické hodnoty bude přicházet, a to s Jiřím Dienstbierem nebo i bez něj," nepochybuje Foldyna.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…