Foldyna ztratil trpělivost: ČSSD je vybydlená jako Chánov, obyčejnými lidmi opovrhuje

23.07.2019 18:28

Sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna poskytl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz vyjádření k současné situaci ve straně a servítky si rozhodně nebral. „ČSSD se vybydlela jak sídliště Chánov a obyčejnými, normálními lidmi dnes opovrhuje,“ říká poslanec.

Foldyna ztratil trpělivost: ČSSD je vybydlená jako Chánov, obyčejnými lidmi opovrhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projednávání víceletého finančního rámce EU. Debata se také stočila na hlasování českých europoslanců pro uvalení sankcí na Maďarsko

Původní myšlenka strany byla podle slov Jaroslava Foldyny dobrá, ale vše se nějak zamotalo a nezbylo prý nic než prázdné fráze a politika, která je v ostrém protikladu právě oné původní myšlence. „Původní sociální demokracie zastupovala zájmy lidí práce, nová sociální demokracie zastupuje zájmy těch, kteří na lidech práce parazitují,“ míní poslanec ČSSD.

Anketa

Bojíte se, že Babiš zneužije svého postavení k tomu, aby zastavil vyšetřování Čapího hnízda?

hlasovalo: 10917 lidí

Vzpomněl, že staří sociální demokraté chodili do obyčejných hospod ptát se obyčejných, normálních lidí na jejich problémy. Nyní je tomu však jinak. „Nový sociálnědemokratičtí ‚aristokraté‘ by do obyčejné hospody nevkročili, protože obyčejní, normální lidé je nezajímají, nebo přesněji řečeno: obyčejných, normálních lidí se, řekněme, ‚štítí‘,“ myslí si Foldyna.

Noví sociální demokraté, zejména ti pražští, jsou totiž podle Foldyny od mládí zvyklí na luxusní kanceláře, restaurace a kavárny ať už bruselské, nebo tuzemské. „Noví sociální demokraté také svůj plat a servis, na který se jim skládají obyčejní, normální lidé, vnímají jako samozřejmou, nárokovou položku, jež automaticky patří k jejich životu, a nikoli jako závazek, který je nutné si odpracovat tím, že budou zastupovat zájmy obyčejných, normálních lidí,“ nabízí svůj nynější pohled na fungování strany Foldyna.

„Noví sociální demokraté totiž obyčejnými, normálními lidmi opovrhují a zároveň se jich tuze bojí,“ zdůrazňuje Foldyna s tím, že obyčejní, normální lidé nové sociální demokraty už prokoukli a noví sociální demokraté za to mají na obyčejné, normální lidi vztek.

Proto prý noví sociální demokraté obyčejným, normálním lidem nadávají, vyhrožují, snaží se je porobit a dělají to podle Foldyny prakticky stejně, jako to dělávali ti, proti kterým bojovali staří sociální demokraté. „Daně, pokuty, poplatky, povinnosti, šmírování, papírování, udávání, lichva, peskování, vychovávání... to vše noví sociální demokraté dopřávají lidem práce plnými hrstmi a zároveň plnými hrstmi rozhazují peníze obyčejných, normálních lidí za věci, o které obyčejní, normální lidé nestojí,“ všímá si sociálnědemokratický poslanec a podotýká, že obyčejní lidé podle něj mlčí, všechno ale vidí a platí, což se jim pomalu zajídá.

Připomněl rovnou i slova Karla Marxe, jenž tvrdil, že svoboda dělníka je omezena jeho metabolismem. „Karl Marx se v mnoha věcech mýlil, ale v této měl pravdu. Svoboda každého z nás je skutečně omezena naším metabolismem. A noví sociální demokraté omezují svobodu každého pracujícího navíc ještě metabolismem všech možných parazitů, a to jak tuzemských, tak i zahraničních,“ zdůrazňuje.

Anketa

Šíří prezident Zeman ,,ruské lži", jak tvrdí analytik Jakub Kalenský z americké Atlantic Council?

hlasovalo: 16523 lidí

Existuje nějaká sociálnědemokratická sebereflexe? „Kdepak, pouze hlasitější křik, peskování, šmírování, vyhrožování a další zatěžování lidí práce. A navrch ještě Antibabiš a Antizeman, tedy útoky na politiky, které jistě z velké části ze zoufalství volí obyčejní, normální lidé,“ glosuje dál situaci Foldyna.

„Vážení noví sociální demokraté, pracujete na vlastní, zasloužené a definitivní zkáze. Nejvíc si pak oddechnou vaši bývalí voliči – obyčejní, normální lidé. Ty vámi hájené minority, etnické, sexuální nemakačenkové volí stejně někoho jiného, respektive k volbám vlastně skoro nechodí,“ vzkázal jasně Foldyna na závěr svým spolustraníkům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…