Forejt se rozhodl zničit prezidenta Zemana, zní z okolí vlády

25.10.2016 14:33

Spolupracovník lidoveckého místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka a někdejší spolupracovník premiéra Mirka Topolánka Martin Schmarcz se včera vyjádřil k rozhovoru šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta na serveru DVTV.cz. Mimo jiné uvedl, že se nehodlá nechat vtáhnout do politických her. Dnes pak Schmarcz své vyjádření ještě doplnil, a to poté, co viděl tiskovou konferenci.

Forejt se rozhodl zničit prezidenta Zemana, zní z okolí vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt

„Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt se zřejmě rozhodl zničit prezidenta. Jak plyne z jeho slov v rozhovoru, tak v rozporu s protokolem – a podle mého názoru i bez vědomí Miloše Zemana – volal Jiřímu Bradymu v době, kdy všichni prezidentem vybraní ocenění byli již informováni písemně, a začal s ním cosi řešit ohledně vyznamenání. Ačkoli musel vědět, že Brady na seznamu není,“ zmínil po zhlédnutí včerejšího rozhovoru Schmarcz. Podle něj tak způsobil ohromný skandál a mezinárodní ostudu.

„Být já hlavě státu loajální kancléř, v této chvíli Jindřich Forejt býval ředitelem hradního protokolu,“ dodal Schmarcz.

Anketa

Myslíte, že problémy s vyznamenáním Jiřího Bradyho na Zemana někdo schválně ,,narafičil", třeba někdo z jeho vlastní kanceláře?

94%
6%
hlasovalo: 15755 lidí

Video najdete ZDE.

„Poslechni si ten rozhovor, to je síla,“ píše pak Schmarcz v diskusi. Podle jeho slov mu přijde, že prezident Zeman je loajální k řediteli protokolu. „Tím pádem za něj zodpovídá,“ uvedl.

Po dnešní tiskové konferenci, kde za přítomnosti mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka Forejt stále opakoval, že nesdělí, zda Jiřímu Bradymu, kvůli němuž se rozhořel spor, volal nebo nevolal, Schmarcz napsal: „Zdálo se mi to, nebo už i Ovčáček byl během TK na Forejta naprdnutý?“ 

Celý příspěvek Martina Schmarcze:

Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt se zřejmě rozhodl zničit prezidenta. Jak plyne z jeho slov v rozhovoru, tak v rozporu s protokolem - a podle mého názoru i bez vědomí Miloše Zemana - volal Jiřímu Bradymu v době, kdy všichni prezidentem vybraní ocenění byli již informováni písemně a začal s ním cosi řešit ohledně vyznamenání. Ačkoli musel vědět, že Brady na seznamu není.
Způsobil tak ohromný skandál a mezinárodní ostudu. Být já hlavě státu loajální kancléř, tak v této chvíli Jindřich Forejt BÝVAL ředitelem hradního protokolu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…