Franz: Byl bych prezident, ne ekonom, a tak bych se radil s odborníky

03.12.2012 21:53

Podle kandidáta na prezidenta Vladimíra Franze je důležité umět se obklopit odborníky. On sám například připouští, že není ekonom, a tak některým souvislostem nemusí rozumět. Důležité ale je, umět vyslechnout různé názory a nechat si poradit.

Franz: Byl bych prezident, ne ekonom, a tak bych se radil s odborníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Franz nasbíral 88388 podpisů pod svou prezidentskou kandidaturu

„Jako prezident, ne ekonom, bych se v tom také radil s odborníky, to je jasné,“ odvětil Vladimír Franz na otázku v Interview ČT24, jak by se zachoval například vůči daňovému balíčku. Pokud by se měl nyní rozhodnout, dal by mu pravděpodobně veto, prosazuje však diskusi s poradci.

„Pochopitelně, že bych se obklopil odborníky, a když bych se chtěl zeptat, tak bych se zeptal,“ připustil Franz. „Vím, kde je žlučník, ale kdybyste mi řekla, ať ho jdu operovat, tak bych nemohl,“ dodal v žertu.

V jiných tematických okruzích ale má jasno. Například co se týče odvolávání k soudu tří „kandidátů na prezidentské kandidáty“ kvůli podpisům. „Já můžu mluvit jedině za sebe. A já bych to nedělal,“ komentoval trojici.

Právě u Franzových podpisových archů byl jeden z nejnižších podílů chybných podpisů vůbec. „Je to tím, že ti, kteří se podepisovali, věděli, proč se podepisují,“ vysvětluje Franz. „Pakliže to není kupováno, není to placeno, nejsou to brigádníci, tak ti, kteří se jdou podepsat, vědí, proč se jdou podepsat,“ dodal.

V současnosti za kampaň utratil kolem 200 tisíc korun. Vše ale šlo na benzín a podobné výdaje, například když objížděl republiku kvůli sběru podpisů. „Je to kampaň, která sází na hravost lidí,“ popisoval v ČT. Všechny peníze mu prý chodí formou drobných sponzorských darů, ne žádných masivních investic.

Že by jeho kandidatura na prezidenta byla recesí, důrazně odmítl. Stejně tak si nemyslí, že by jeho vzezření mu mělo nějak ubírat na důstojnosti, například v zahraničí, kde nemusí znát souvislosti. „Hrubě bychom podceňovali naše zahraniční partnery,“ varoval Franz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak to vím? Protože mi to řekli.“ Majdan, rozšiřování NATO, rozdělení Ruska s Jeffrey Sachsem

15:35 „Jak to vím? Protože mi to řekli.“ Majdan, rozšiřování NATO, rozdělení Ruska s Jeffrey Sachsem

Profesor Jeffrey Sachs je uznávanou autoritou jednak v oboru ekonomie, kde pomáhal dříve komunistick…