Fronty na úřadech práce: Lidé neměli přesné informace

03.01.2012 9:50

Druhého ledna zaplnily úřady práce davy lidí. Vyplácení sociálních dávek se totiž s počátkem roku přeneslo právě na ně. Lidé totiž neměli správné informace a mysleli si, že se lze registrovat pouze první den roku, lhůta přitom platí do konce ledna.

Fronty na úřadech práce: Lidé neměli přesné informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Například v Brně nebo Zlíně se tvořily fronty už za tmy. "Byli to ponejvíce žadatelé o příspěvek na mobilitu. Neměli přesné informace, domnívali se, že musí podat žádost na novém formuláři ještě dnes, ale stačí v průběhu celého ledna," sdělil deníku Právo ředitel brněnského úřadu práce Jan Marek.

Do půl třetí odpoledne si jen ve Zlíně podalo žádost o sociální dávky přes 450 takto zmobilizovaných lidí.

Některé úřady práce na převzetí pravomocí "sociálek" ale nejsou vybaveny, chybí například kopírky. "Je to takový porodní zádrhel, víme o tom, během týdne, deseti dnů to napravíme," řekla ředitelka ostravského úřadu práce Yvona Jungová. Personál se rovněž učí pracovat s novými informačními systémy, perfektní osvojení tohoto umu bude také chvíli trvat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…