Generál Pavel na Hrad! Už se to valí. Že byl v KSČ prý nevadí

28.07.2020 10:21

Generál ve výslužbě Petr Pavel pravděpodobně bude kandidovat na prezidenta. Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov jeho případnou kandidaturu vítá. Politolog Jiří Pehe uznává, že Petr Pavel býval v minulosti členem komunistické strany, ale politolog toto členství omluvil prohlášením, že není komunista jako komunista.

Generál Pavel na Hrad! Už se to valí. Že byl v KSČ prý nevadí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí
Pokud bude generál Petr Pavel kandidovat na Hrad, Alexandr Mitrofanov bude spokojen.

Můj pevný názor je, že v takové době je hloupé volit do čela státu člověka, který nemá žádné zkušenosti s politikou. Lepší by pak byl adept, který je již zakotven v politice mezinárodní. Ještě lepší by byl uchazeč, který rozumí všem druhům válek, protože v nadcházejících letech se jim svět nevyhne, i když nepůjde o přesuny tanků a dělostřelecké či raketové útoky. Ostatně v hybridní válce jsme už dávno, především s Ruskem. V této logice je bývalý nejvyšší vojenský činitel NATO optimálním kandidátem na Pražský hrad,“ napsal Mitrofanov pro server Novinky.cz.

V této souvislosti stojí za pozornost, že generál Petr Pavel přivítal příměří, které dojednala ukrajinská a ruská strana. Pavel to přičítá k dobru především Ukrajincům, ale zdůrazňuje, že klíče k vyřešení konfliktu má Rusko.

„Příměří na východě Ukrajiny je potřeba přivítat. Ukazuje velkou snahu ukrajinských vyjednavačů, ale i změnu ruské taktiky. Západ by měl dál trvat na naplnění minských dohod. Klíče k vyřešení konfliktu má však stále Rusko, na kterém jsou separatisté závislí,“ uvedl Pavel.

Generál Pavel promlouvá

Pokud jde o Pavlovo členství v KSČ, podle Mitrofanova je každý člověk jiný a záleží jakou cestou se dal po roce 1989.

Politolog Jiří Pehe dal komentátorovi za pravdu.

„Není každý bývalý člen KSČ stejný. Pokud bude generál Petr Pavel kandidovat na prezidenta, je to dobrá zpráva,“ konstatoval Pehe.

Jiří Pehe promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…