Generál, kterého vyhodila Peake, je zpět. A zbrojaři protáhli obličeje

03.02.2013 19:14

Generál Pavel Bulant byl na ministerstvu obrany trnem v oku zbrojařům i ministryni Karolíně Peake. Ta jej také při první příležitosti odvolala. Nyní se na ministerstvo vrací. Povolal jej tam premiér Petr Nečas, který ministerstvo do vybrání nového šéfa provizorně řídí.

Generál, kterého vyhodila Peake, je zpět. A zbrojaři protáhli obličeje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrtulník Mi-171.

Server IHNED.cz jej popsal jako velmi svéráznou osobnost. „Tak takhle nějak podepisovali moji předchůdci několikamiliardový nákup letounů CASA,“ vtipkoval, zatímco ve své kanceláři podepisoval jakési dokumenty. „Ptáte se, proč jsme se rozhodli v některých věcech postupovat jinak než v minulosti? Jak jednou řekl Miloš Zeman: Jen idiot nemění svoje názory,“ přihodil další vtip na adresu nastávajícího vrchního velitele.

Jako ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování se generál stal v poslední době jedním z nejznámějších úředníků armádního ministerstva. Zejména poté, co jej „osmidenní ministryně“ Karolína Peake na hodinu vyhodila. Po měsíci ho však premiér Nečas, který si po rychlém odvolání předsedkyně LIDEM ministerstvo řídí sám, povolal zpět.

Bullant má mnoho nepřátel i v Asociaci obranného a bezpečnostního průmyslu. Devadesátka domácích zbrojovek jej jako šéfa vyzbrojování vidí nerada. Vyčítá mu zejména to, že nákupy organizuje nejraději přes akviziční agenturu NATO, kde se české firmy těžko prosazují. Po odvolání na něj dokonce žalovali orgánům činným v trestním řízení.

„Určitě nemůžu říct, že bychom z jeho návratu měli radost,“ uvedl prezident zbrojařů Jiří Hynek. Chtěl by však dát generálu Bulantovi druhou šanci. „Začneme od nuly, když už je znovu ve funkci,“ věří. „Rád bych se posunul z roviny osobního napadání do roviny profesionální spolupráce,“ reaguje Bulant.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…