Generální ředitel Českých drah získal ocenění za správu a řízení firmy

09.10.2017 13:42

Hlavní cena v anketě Best Board Member 2016 byla Pavlu Krtkovi udělena 4. října 2017 v prostorách hotelu Mandarin Oriental Prague na akci pořádané Czech Institute of Directors, který ji vyhlašuje od roku 2012 společně s oceněním Best Board. O úloze státu a státem vlastněných společností diskutovali kromě Pavla Krtka také ministr dopravy Dan Ťok, ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček, náměstek ministra financí Ondřej Landa a místopředseda představenstva ČEZ Martin Novák.

Generální ředitel Českých drah získal ocenění za správu a řízení firmy
Foto: ČD
Popisek: Generální ředitel Českých drah Pavel Krtek získal prestižní ocenění za správu a řízení firmy

"Pro České dráhy i pro mne osobně je to čest být vítězem této ankety. Je to důkaz toho, že i státem vlastněná společnost se dá úspěšně řídit jako standardní obchodní firma. Věřím, že je to zároveň motivace a povzbuzení pro vyšší a střední management, se kterým se v posledních 4 letech systematicky snažíme měnit korporátní kulturu," uvedl Pavel Krtek. 
 
 
Pavel Krtek vede České dráhy od listopadu 2014. Za jeho vedení se například podařilo stabilizovat zadlužení společnosti, udržet mezinárodní rating od agentury Moody´s na investičním stupni Baa2 se stabilním výhledem a úspěšně refinancovat starší dluhopisy, čímž firma ušetří desítky miliónů korun ročně na úrokových nákladech. V pololetí 2017 vykázala Skupina ČD podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví zisk 537 miliónů korun. Pavel Krtek je aktivní i v mezinárodních organizacích sdružujících železniční dopravce a je členem vedení Společenství evropských železnic.
 
"I když naše akcie vlastní ze 100% stát, naší povinností je starat se, aby se národní dopravce choval jako akciová společnost. Aby hájil zájmy svých akcionářů jako každá jiná taková firma, aby pečoval o své zaměstnance a v neposlední řadě, aby dbal na práva svých věřitelů, kteří mu půjčili na další rozvoj," dodává Pavel Krtek. 
Komerční zpráva
 
  

reklama

autor: Barbora Richterová

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…