Good bye, Klaus. Některé kapely oslaví odchod prezidenta

25.02.2013 20:43

Odchod Václava Klause z funkce prezidenta České republiky oslaví na začátku března některé tuzemské rockové a punkové kapely. Největší koncert s názvem Good Bye Klaus se uskuteční 7. března v pražském Lucerna Music Baru, kde se představí Visací zámek, Airfare, Ester Kočičková + Lubomír Nohavica, VolantFive O'Clock Tea a Covers for Lovers's. Další koncerty se ve dnech 7. až 9. března uskuteční v Plzni, Ostravě, Kutné Hoře, Olomouci a Brně.

Good bye, Klaus.  Některé kapely oslaví odchod prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

 "Václav Klaus byl velmi výrazný prezident. Věřím, že jeho odchod z funkce radostně oslaví celá země," uvedl Jan Haubert, zpěvák kapely Visací zámek. Právě skupina Visací zámek, která je tuzemskou punkovou legendou, pozvala v lednu prezidenta Václava Klause na křest svého videoklipu Prezident, v němž se vysmívá hlavě státu. Prezidentská kancelář na pozvání nereagovala.

Díky nejen za jazz, pane prezidente

Oslavy odchodu prezidenta jsou mimo jiné reakcí na neveřejný koncert pro Václava Klause, který se zřejmě bude nazývat Díky nejen za jazz, pane prezidente. Uskutečnit se má 3. března na Pražském hradě. Měla by na něm vystoupit například zpěvačka Lucie Bílá a jazzový pianista Emil Viklický. Na akci odmítl vystoupit jazzman a flétnista Jiří Stivín se svým kvartetem, protože nesouhlasí s Klausovými postoji z poslední doby, například s jeho názory na exprezidenta Václava Havla nebo s vyhlášením amnestie.

Oslav Klausova odchodu z funkce hlavy státu se 7. března v plzeňském Anděl Café zúčastní kapely Ticho de Pre Cupé Band a Chuť, v ostravském Barráku Rybičky 48 a Cookies a v klubu Česká 1 v Kutné Hoře Cool Swing Groove. O den později v olomouckém U-Klubu zahraje Alkehol. Součástí oslav podle pořadatelů bude také vzpomínková akce pro Mejlu Hlavsu, na které 9. března v brněnském klubu Fléda vystoupí Plastic People of the Universe, Fiction a Garage.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…