Gottova rodina se naposledy rozloučila s Mistrem v motolském krematoriu

12.10.2019 14:55

Vůz s ostatky zpěváka Karla Gotta dorazil do motolského krematoria v Praze kolem 13. hodiny. Zde se vdova Ivana a Mistrovy dcery naposledy rozloučili s populárním českým zpěvákem. I zde, před branami krematoria, čekali fanoušci.

Gottova rodina se naposledy rozloučila s Mistrem v motolském krematoriu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslední rozloučení s Karlem Gottem na pražském Žofíně

Pohřební vůz odvezl rakev ze svatovítské katedrály ihned po skončení zádušní mše, jež trvala 1,5 hodiny. Kromě rodiny se jí zúčastnily stovky pozvaných hostů. Nechyběl ani prezident Miloš Zeman či český a slovenský premiér Andrej Babiš a Peter Pellegrini.

Během mše zazněla oblíbená píseň Karla Gotta Ave Maria v podání zpěvačky Lucie Bílé a skladba Césara Francka Panis Angelicus v přednesu Evy Urbanové a Štefana Margity.

Mše za zesnulého zpěváka Karla Gotta v katedrále sv. Víta se účastnil i předseda Senátu Parlamentu ČR Jaroslav Kubera s manželkou. Na místě byli také ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Na obřad přijel také ministr životního prostředí Richard Brabec.

Společně s hercem a prezidentem karlovarského filmového festivalu Jiřím Bartoškou přišla také Dagmar Havlová. Na mši přišli také herec Boleslav Polívka, autor textu Gottovy písně Když muž se ženou snídá Karel Šíp a český hokejista Jaromír Jágr, Dále zpěvák, Gottův dlouholetý přítel Michal David, herečka Ivana Chýlková s manželem, hercem Janem Krausem. Pozvání přijala i zpěvačka Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem.

Přišel také zpěvák Petr Janda s manželkou, hudebníci Karel Vágner a Felix Slováček v doprovodu přítelkyně Lucie Gemelové, zpěvák Milan Drobný a další osobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…