Gottwald, sneslo se na Paroubka po projevu na Václaváku. Černochová se mu směje, že si barví hlavu

29.10.2022 16:53

Bývalý premiér Jiří Paroubek čelí kritice za to, jak se na páteční akci na Václavském náměstí pod značkou „Česká republika na 1. místě“ vyjadřoval k vyzbrojování naší armády. Ministři Fialovy vlády se do něj zostra opřeli. Šéfka obrany Jana Černochová (ODS) se pokusila rýpnout do jeho výzoru, šéf resortu zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) jej přirovnal ke Klementu Gottwaldovi.

Gottwald, sneslo se na Paroubka po projevu na Václaváku. Černochová se mu směje, že si barví hlavu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek ve svém projevu v centru Prahy uvedl, že „je dnes raději ztroskotancem, než aby byl jakkoli spojován s vládou pětikoalice a s radami, že mají lidé nosit více svetrů, pokud jim je zima, nebo sedět doma při svíčkách“. A proti těmto lidem postavil fakt, že se budou zvedat platy poslanců.

„Česká televize už zase lže. Kvůli pádící inflaci jsou znehodnoceny naše úspory a Česko chudne. Obávám se, že kvůli hazardérské energetické politice české vlády a Bruselu zkrachuje velké množství firem a na dlažbě se ocitnou desítky tisíc lidí. To přece nechceme!“ hřímal Paroubek.

Následně vyčetl vládní pětikoalici nákupy armádní techniky. Kritizoval, že chce koupit 24 amerických stíhaček F-35 za 80 miliard, i když čtrnáct švédských gripenů dokáže přeletět celé Česko za šest minut. K tomu se uvažuje i o koupi nových bojových vozidel pěchoty. „Ve vládním výčtu armádních nákupů chybějí ještě ponorky do Vltavy,“ ironizoval vládu Paroubek a poté dodal, že jde spíše o nákup „šrotu“.

Někteří twitteroví uživatelé se k jeho slovům vyjádřili na svém twitteru, oponovali mu, že je jedním z lidí, kvůli nimž má Armáda ČR starou techniku a zanedbanou modernizaci.

Souhlasně se k tomuto názoru přihlásila ministryně obrany Jana Černochová a do Paroubka si rýpla, že vypadá jako deviant. „Přesně. A měl by si už konečně přestat barvit hlavu, vypadá jako uprchlý deviant z matějské pouti,“ uvedla na expremiérovu adresu.

 

 

Mimochodem téma barvení Paroubkových vlasů nepříliš zdařile otevíral už před deseti lety v Poslanecké sněmovně Miroslav Kalousek, tehdy Nečasův ministr financí. Ten nakonec uznal, že Paroubek jej v následné přestřelce faktických poznámek u řečnického pultu porazil.

Potřebu Paroubka dehonestovat měl i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, ten Paroubka přirovnal k bývalému československému premiérovi Klementu Gottwaldovi. „Jiří Paroubek na Václaváku kázal jak Klement Gottwald v roce 1948 na Staromáku. Inu, ČR je předsednickou zemí EU, tak se Paroubek potřebuje zviditelnit.

Z jeho demagogie jde hrůza, ale naštěstí Paroubek na rozdíl od Gottwalda získal ve volbách naposledy asi jen 1 700 hlasů,“ zní Válkův tweet.

 

 

Paroubek také na demonstraci kladl důraz na to, že kvůli armádním nákupům nebude dost peněz na školství, zdravotnictví či na dopravu. „Prostě si musíme vybrat – a tahle vláda si vybrala,“ zmínil Paroubek.

„Klíčem k ukončení drahoty je ukončení války na Ukrajině. Přátelé, tam je to, jako kdybychom se my vraždili se Slováky. Ale vláda proti tomu nic nedělá. I když jsme předsednickou zemí EU. Vláda nehájí národní zájem, hájí zájmy některých svých přátel. A proto musíme této neschopné, arogantní a zpupné vládě vzkázat: my už si to nenecháme líbit. Nejsme ovce. Vládo, jděte pryč!“ volal Paroubek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…