Gottwald, sneslo se na Paroubka po projevu na Václaváku. Černochová se mu směje, že si barví hlavu

29.10.2022 16:53 | Zprávy

Bývalý premiér Jiří Paroubek čelí kritice za to, jak se na páteční akci na Václavském náměstí pod značkou „Česká republika na 1. místě“ vyjadřoval k vyzbrojování naší armády. Ministři Fialovy vlády se do něj zostra opřeli. Šéfka obrany Jana Černochová (ODS) se pokusila rýpnout do jeho výzoru, šéf resortu zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) jej přirovnal ke Klementu Gottwaldovi.

Gottwald, sneslo se na Paroubka po projevu na Václaváku. Černochová se mu směje, že si barví hlavu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek ve svém projevu v centru Prahy uvedl, že „je dnes raději ztroskotancem, než aby byl jakkoli spojován s vládou pětikoalice a s radami, že mají lidé nosit více svetrů, pokud jim je zima, nebo sedět doma při svíčkách“. A proti těmto lidem postavil fakt, že se budou zvedat platy poslanců.

„Česká televize už zase lže. Kvůli pádící inflaci jsou znehodnoceny naše úspory a Česko chudne. Obávám se, že kvůli hazardérské energetické politice české vlády a Bruselu zkrachuje velké množství firem a na dlažbě se ocitnou desítky tisíc lidí. To přece nechceme!“ hřímal Paroubek.

Následně vyčetl vládní pětikoalici nákupy armádní techniky. Kritizoval, že chce koupit 24 amerických stíhaček F-35 za 80 miliard, i když čtrnáct švédských gripenů dokáže přeletět celé Česko za šest minut. K tomu se uvažuje i o koupi nových bojových vozidel pěchoty. „Ve vládním výčtu armádních nákupů chybějí ještě ponorky do Vltavy,“ ironizoval vládu Paroubek a poté dodal, že jde spíše o nákup „šrotu“.

Někteří twitteroví uživatelé se k jeho slovům vyjádřili na svém twitteru, oponovali mu, že je jedním z lidí, kvůli nimž má Armáda ČR starou techniku a zanedbanou modernizaci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…