Grázlové, bordel. Známý zpěvák se vyjádřil k politice a srovnal naši dobu se socialismem

30.07.2015 9:54

Zpěvák Aleš Brichta je znechucen současnou politickou situací. Proč tomu tak je, vysvětloval na svém profilu na sociální síti Facebook, kde se také pustil do disputace o tom, zda bylo za socialismu lépe, či nikoliv.

Grázlové, bordel. Známý zpěvák se vyjádřil k politice a srovnal naši dobu se socialismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muzikant Aleš Brichta

„Podle politiků se všichni máme jak prasata v žitě (asi soudí podle sebe) a naší největší touhou je nechat si tu vytvářet ještě větší bordel, než tu je. Nevím, jak vy, ale já o to fakt nestojím,“ ulevil si Brichta na sociální síti.

S tezí, že u nás bude lépe, když Brichta a jemu podobní přiznají, že za socialismu bylo lépe, kterou zpěvákovi podsouval jiný uživatel Facebooku Zdeněk Gampl, se Brichta neztotožňuje. „Prostě měli na podzim 89 zlikvidovat všechny komunistický papaláše, aby teď neseděli u vesla v jinejch kabátech. Grázlů by se stejně vyrojilo dost, ale nebylo by jich tolik. Lépe tady rozhodně nebylo, jen ta paměť je u někoho nějaká krátká,“ myslí si někdejší frontman skupiny Arakain.

Stejný uživatel Facebooku zpochybnil Brichtovo tvrzení, když poukázal na to, že z „papalášů“, kteří byli v 89 u moci, je dneska většina už mrtvá nebo v důchodu. „Ti, co to tu dneska nejvíce mrví, byli za socíku na školách, mnohdy i na základce. A jinak, vždy ses zastával ODS, že? No a to je strana, kam se přetavilo nejvíce rudých soudruhů a jejich pomahačů,“ připomněl Brichtovi.

Zpěvák na to opáčil, že dnes po 25 letech jsou u vesla ti, kteří nějakým způsobem po revoluci rozkradli majetky bolševických institucí. A s ODS prý sympatizoval proto, že je pravicově zaměřený a z těch stran, které se takto na politické scéně profilovaly, v ní bylo zpočátku nejmíň grázlů.

Radši frontu na banány než úřad práce

„Aleši, to chceš vážně tvrdit, že v ODS bylo zpočátku nejméně grázlů? Že byste to měli v Práglu jinak? Tady na severu do ODS lezli jenom grázlové, lumpové, šmejdi, zloději, tuneláři a občas nějaký naivní trouba s prachama z restitucí. Poznávací znamení bylo – vyholená hlava, vepřoidní postava, neurvalé až drzé chování, snobské oblečení a obutí, ověšení šperky, zlatem, sponama s drahokamy, hodinky za roční plat a tykání všem kolem. Aleši, my dva si přece nebudeme lhát, víme oba stejně dobře, jak to bylo hned po sametu a kdo se chtěl dostat nahoru,“ opáčil mu na to diskutující Gampl.  

Rozdíl mezi ním a Brichtou je prý ten, že on soudruhům odpustil a Brichta předstírá, že tehdy to bylo peklo a dnes je to to pravé. „Tobě zatím ještě moc neublížili, takže můžeš mít pravicové názory, ale já si je dovolit již nemohu. Komunisti mne nezavřeli, nevyslýchali, nevyhodili mne z práce, nezdražili mi vše, co denně nutně potřebuji, neprodloužili mi odchod do penze o skoro 6 let, nenutili mne si koupit už několikrát zaplacený byt, nevzali mým dětem budoucnost, nerozdělili mne se synem, nenutili mne si platit za to, že onemocním, nestrašili mne válkou, nepustili mi sem imigranty, nestresovali mne v soukromém i pracovním životě, atd. atd. atd. Radši frontu na banány než na úřadě práce nebo na ponižujícím pohovoru,“ konstatuje Gampl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…