Grebeníček: Jsme kulhající země. Co vydrancovaly zlodějské mafie, na to zlaté české ruce jen tak nevydělají

30.10.2014 12:12

Pětadvacet let poté, co jsme ukončili cestu k socialismu, jsme podle předsedy KSČM Miroslava Grebeníčka „kulhající zemí“, která se dá koupit za pár desítek milionů, což je částka, jež je pro ty nejbohatší neobyčejně příznivá.

Grebeníček: Jsme kulhající země. Co vydrancovaly zlodějské mafie, na to zlaté české ruce jen tak nevydělají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Grebeníček v poslanecké lavici

Anketa

Byla léta 1990-2014 pro naši zemi úspěšná?

12%
88%
hlasovalo: 66563 lidí

V roce 1989 podle něj vedení KSČ předalo moc těm, kterým šlo o restauraci kapitalismu, a kvůli tomu klidně pošlapali nejen masarykovské republikánské tradice, ale dokonce i česko-slovenskou vzájemnost.

V článku na svém profilu na ParlamentníchListech.cz bývalý předseda KSČM připomíná, že ještě na začátku devadesátých let nové elity ujišťovaly, že se bude všem žít lépe a dokonce že nebude nezaměstnanost a zvýší se sociální jistoty. Do deseti let jsme prý měli dohnat Německo a Rakousko.

Dnes se místo toho vytratila dobrá pověst, kterou někdejší Československo mívalo, ať už v průmyslu, vědě, kultuře nebo sportu. Dnes si podle Grebeníčka někteří lidé pletou Českou republiku s Československem, a ti co vědí, tak se ptají, co tu vlastně kromě montování německých a korejských aut děláme.

Některá média prý již s předstihem slaví restauraci kapitalismu jako období největšího rozkvětu země. Skutečnost je ale prý taková, že země byla rozkradena v podvodné kupónové privatizaci, majetky lidí ve vytunelovaných bankách, a na to vše dohlížela Klausova ODS plná kmotrů a černých sponzorů, společně s ODA, již zmizelou v propadlišti dějin.

Celý komentář ZDE.

„Politická a společenská pluralita, technologický pokrok a některé změny v organizaci výroby spolu s tlakem trhu nesporně přinesly v průběhu čtvrtstoletí také pozitiva. K nim patří i barevné fasády obcí, ale i obchody, kde celoročně mají banány,“ připouští bývalý předseda KSČM.

Na druhou stranu však prý ekonomice stále zkracuje dech rozkrádání národního majetku a zbytečné zakázky pro firmy kamarádů vládních stran. „Zlaté české ruce a hlavy jen s obtížemi nahrazují svým umem a prací to, co rozebrali a drancují kmotři a sponzoři ODS a jejích satelitů a nejrůznější korupční, zlodějské mafie,“ láteří poslanec.

Pipomíná, že každý desátý občan nyní žije na hranici chudoby, máme více než půl milionu nezaměstnaných a desetitisíce bezdomovců, kterým je přebytek banánů a levné elektroniky k ničemu. V zemi, která královsky živí nejrůznější „Kožené, Krejčíře a Bakaly“ a stovky miliard investuje do nejrůznějších válek, je existenční minimum úředně stanoveno na 2200 korun.

K volbám podle něj chodí stále méně lidí, a těm, kteří je chtějí jen vysávat, to maximálně vyhovuje.

„Jak dlouho lze ještě budovat příkopy mezi lidmi a systém korupce a beztrestnosti vyvolených vydávat za demokracii a svobodu? Tak dlouho, dokud nedojde ke změně režimu korupce a mafiánského klientelismu,“ odpovídá poslanec KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…