Grebeníček zpráskal Nečase, Vondru a vůbec všechny: Víte, co je čest?

08.12.2012 16:08

Poslanec KSČM Miroslav Grebeníček sice vítá, že ministr obrany Alexandr Vondra odstoupil, nechápe však, že jako důvod uvedl neúspěch v senátních volbách. V těch navíc prohrála celá vláda, proto by podle Grebeníčka měl premiér Petr Nečas skončit.

Grebeníček zpráskal Nečase, Vondru a vůbec všechny: Víte, co je čest?
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Grebeníčka zarazila Nečasova slova, že s Vondrou i nadále počítá. „Je nutné klást zcela vážně otázku, s kým vším předseda ODS a vlády počítal a počítá? A také je nutné se ptát, jak a čím vším ještě chce manažersky slabý a kmotrům ODS podléhající premiér poškodit Českou republiku a její občany?“ ptá se komunista.

Poslanec připomíná, že Vondra byl u nákupu Pandurů nebo zařídil, aby evropské předsednictví zařizovala společnost Promopro. „Jestliže předseda vlády s podobnými lidmi »nadále počítá«, pak to s ekonomikou České republiky a s její budoucností vypadá hůře než zle. Ostatně o vládnutí Nečasovy prokorupční vlády už si nikdo soudný nemůže dělat sebemenší iluze,“ myslí si Grebeníček.

„Lze v případě Nečasovy koalice a jeho podivného kšeftařského kabinetu uvažovat o ústavní odpovědnosti? A lze vůbec mluvit o tom, že premiér této vlády ví, co je to odpovědnost a čest? Kdyby to věděl, musel by už dávno odstoupit,“ dodává Grebeníček k tomu, že se ministryní obrany stane vicepremiérka Karolína Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…