Hamáčkovi píší před domem vzkazy v azbuce. A stále chodí stovky výhrůžek mailem

15.05.2021 21:01

Nepříjemná věc pro Jana Hamáčka. Někdo mu nechal vzkaz před jeho vlastním domem. V azbuce! Věc řeší policie. Podle místních jde o tradici. Není to ale vše. Ministr vnitra prozradil, na co se ho ptají děti a jaké mu chodí e-maily. Posílená ochranka a „Je to devastující“.

Hamáčkovi píší před domem vzkazy v azbuce. A stále chodí stovky výhrůžek mailem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

V obci Oskořínek na Nymbursku se před chalupou ministra vnitra Jana Hamáčka na silnici objevil křídou napsaný nápis „Rusko“ v azbuce. „Ano, nápisy tam jsou, ale víc to komentovat nebudu,“ uvedl v sobotu Hamáček. Informaci potvrdil i mluvčí středočeské policie Pavel Truxa: „Mohu potvrdit, že v obci je nápis na silnici, ale nejedná se o nic hanlivého. Věc zaznamenalo obvodní oddělení.“

Hamáček má v současnosti posílenou ochranku, protože – podle vlastních slov – dostává výhrůžky kvůli své plánované cestě do Moskvy. Podle webu Seznam Zprávy a elitního investigativního novináře Janka Kroupy tam měl chtít odjet s úmyslem ututlat podíl ruských agentů na výbuších muničního skladu ve Vrběticích za dodávky milionu vakcín Sputnik V. Tato nařčení Hamáček samozřejmě odmítl.

„Začaly mi chodit stovky výhrůžných e-mailů. Řeší to policie. Tam jsou výhrůžky smrtí, zabitím, takže opravdu ta situace kolem mě je napjatá,“ prohlásil ve čtvrtek šéf ČSSD a dodal „Děti se mě ptají, jestli půjdu do vězení, ptají se, jestli jsem něco provedl. Je to devastující, já to nikomu nepřeju.“ 

Podle dostupných informací se v obci Oskořínek drží tzv. tradice máje, kdy se na zemi objevují právě různé nápisy a vzkazy, které mají něco o konkrétní osobě říct nebo jí zanechat vzkaz. Vypadá to, že nyní této tradice někdo zneužil, aby současného ministra vnitra „potěšil“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…