Hampl odchází z ČEZu. Dozorčí rada to schválila

24.02.2012 21:43

Dozorčí rada elektrárenské společnosti ČEZ schválila, že ji opustí Lukáš Hampl. Hampl, který působí také jako náměstek ministra dopravy, na svou funkci rezignoval. Informoval o tom server Patria.cz, Hampl informaci potvrdil.

Hampl odchází z ČEZu. Dozorčí rada to schválila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Elektrárna s chladícími věžemi

Do dozorčí rady jsem byl nominován stranou Věcí veřejných a tato politická strana změnila názor na to, kdo ji má reprezentovat v rámci dozorčí rady, řekl Hampl. "Já jsem tuto věc zohlednil, a proto jsem rezignoval," dodal.

Podle serveru Týden.cz by měl Hampla nahradit Michal Moroz. Doposud se tak však nestalo. "Tam se řešila pouze má abdikace, nikoliv kooptace kohokoliv jiného," řekl Hampl. Podle mluvčího ČEZ Ladislava Kříže není známo, kdy Hampla v dozorčí radě nahradí jeho nástupce. Je to podle něj věcí rady samotné.

Moroz, který by měl Hampla nahradit, podle dřívějších informací není členem žádné politické strany. Do širšího povědomí vstoupil předloni, kdy se stal náměstkem ministra vnitra Radka Johna. Jmenování bylo kritizováno kvůli jeho spojení se soukromými bezpečnostními službami. Ve funkci náměstka ministra vydržel do konce dubna loňského roku. V současné době působí jako poradce ministra dopravy Pavla Dobeše (VV).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…